Főoldal > DIÉTA > 4 természetesnek vélt étel, ami igazából mesterséges

4 természetesnek vélt étel, ami igazából mesterséges

csirkemell sonkamandulatejmesterséges ételmüzlitermészetes ételvega chips
0

Írta:

Te is azt hitted, hogy a mandulatej és a müzliszelet szuperegészséges?

A trendinek számító egészséges ételek azt az érzetet keltik, hogy egyenesen a termelőktől származnak és semmilyen mesterséges összetevőt nem tartalmaznak. Az alábbi 4 ételt is természetesnek hisszük, pedig valójában egyáltalán nem azok.

Mandulatej

Az alacsony kalóriatartalmú tejhelyettesítő  a tápanyagokkal teli szuperélelmiszerből, a mandulából származik. Mivel a vizes keverékbe valójában elég kevés mandula kerül, így a mandulatej alig tartalmaz fehérjét, rostot, egészséges zsírt és antioxidánst. Ugyanakkor van benne elegendő sűrítőanyag és stabilizátor, mint a karragén, amelyek bélgyulladást okoznak. Sajnos ez nemcsak a mandulatejre, a rizstejre is igaz.

Jobb választás: kókusztej vagy rendes tehéntej.

Vega chips

A ropogós, sós falatkákat bátran csemegézzük, hiszen valódi zöldségből készültek. Vagy mégsem? Sajnos a vega chipseknek nem sok közük van a friss zöldségekhez. Ha alaposan elolvassuk az összetevőket kukoricakeményítővel, mesterséges ízfokozókkal és színezékekkel találkozhatunk inkább.

Jobb választás: készítsd el otthon a saját zöldséges ropogtatnivalód, de még az is jobb, ha normál burgonyachipset eszel.

, Image: 253469506, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, SoFood

Müzliszelet

Zab, méz, szárított gyümölcsök és magvak, mindez együtt tökéletes wellness nasinak tűnik, amikor gyors energiára van szükséged. Azonban a bolti müzliszeletek tele vannak olyan összetevőkkel, amelyeket a legjobb indulattal sem nevezhetünk természetesnek: cellulóz, rizsliszt, mesterséges színezékek, rejtélyes „természetes” ízesítők és rengeteg hozzáadott cukor.

Jobb választás: készíts otthon házilag müzlit vagy kekszet egészséges hozzávalókból. Ha nincs rá időd, ropogtass el inkább egy kis tenyérnyi magmixet.

Csirkemell sonka

A felvágottak többségét már száműztük a konyhából, de tegye fel a kezét, aki nem eszik csirkemell sonkát. Elhiszed, hogy a rózsaszín, leheletvékony szeletek valóban színtiszta húsból készültek? Sajnos, a csirke különböző részeit egyesítik különböző töltő anyagokkal, emulziókkal, rengeteg nátriummal és nitráttal. Utóbbi a tartósítás miatt kerül a termékbe, azonban hírhedt rákkeltő.

Jobb választás: tegyél a teljes kiőrlésű zsemlédbe egy szelet párolt csirkemellet.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X