Főoldal > DIÉTA > Last diet: az utolsó esélyed

Last diet: az utolsó esélyed

diétafogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta: and

Ritka, mint a fehér holló az olyan nő, aki valamikor nem kezdett már el egy-egy fogyókúrát. Ahogy azok t&

Ritka, mint a fehér holló az olyan nő, aki valamikor nem kezdett már el egy-egy fogyókúrát. Ahogy azok tábora is igen széles, akik soha nem tudják végigcsinálni diétájukat, mert elfogy az akaraterejük, lelkesedésük, kitartásuk. Nos, ez az amerikai, ”utolsó esély” – nek keresztelt módszer pont azt igéri, hogy meghozza vagy inkább szükségtelenné teszi a küzdést az akaraterővel, így biztosítva végső soron a vágyott cél elérését a számodra. 

Sikerre ítélve

A módszer követői azt állítják, hogy a Last diet-tel tuti betartod a fogyókúrád, és eléred az álomsúlyt. Ezért aztán valóban ez lesz az utolsó diétád, szerintük. Az új technika lényege, hogy egyszerre három irányból támadsz a fölös kilóid ellen. Természetesen a titok nyitja azért itt is az, hogy mindhárom területen alkalmazod a leírtakat. Amennyiben így teszel, állítják, hogy az eredmény sem marad el.      

1. Válassz jól!

Tudjuk jól, hogy a jó diétán sok minden áll vagy bukik. Éppen ezért, ki kell alakítanod, vagy választanod egy saját étrendet. Akkor döntesz jól, ha nem a kitartást állítod a központba. A legjobb, ha amellett, hogy igyekszel a saját szád ízének legmegfelelőbb étrendet kiválasztani, kerülsz minden olyan diétát, mely például kizár valamilyen alapvető ételcsoportot, mint amilyen a zsír, a szénhidrát, vagy épp a fehérje. De ugyanakkor olyan ételekkel se legyen telezsúfolva, amiket sosem szerettél, vagy túl alacsony kalóriatartalmúak. Így ugyanis biztosabb a bukás veszélye.  

Amennyiben sikerült letenned a voksot a hozzád legközelebb álló étrend mellett, amely számodra viszonylag könnyen tartható, akkor a következő lépés, hogy átalakítod és beleveszed a saját engedményeidet is. Az előírtnál nyugodtan dolgozz például kisebb időtartamokban. Így példának okáért elég, ha három napig tartod a csak fehérje és zöldség kúrát, amit az újabb három napban már gyümölccsel is kiegszíthetsz, s amit végül az újabb három napban pedig már reggelire teljes kiőrlésű pékáruk fogyasztásával is megbolondítasz. Ugyanakkor, nem kell olyan szigorúan venned azt sem, ha az előírás  szerint csak fehérjét és zöldséget ehetsz. Egészítsd ki olyan ételekkel, amiket szeretsz, és amelyek segítségével  nem adod fel, csak megkönnyíted a lemondást: 1-1 sovány joghurt, pár szem olajos mag vagy aszalt gyümölcs. Épp csak amelyekkel örömmel és egyszerűen be tudod tartani a mások által előírt, de így magadra szabott étrendet.            

2. Edzd a lelked is!

Aki komolyan gondolja a diétát, az tudja, hogy nem elég helyesen táplálkozni, a mozgást sem szabad kihagyni a mindennapokból. Ám amennyire ez evidensnek tűnik, olyannyira nem vesszük komolyan, hogy a cél elérése érdekében a lelkünket is edzeni kell. Pedig bizony sokszor ezen csúszunk el. Ha nem erősíted lelkileg magad minden nap, akkor ne csodálkozz, ha a diétázásból adódó feszültségek, rossz berögződések szépen lassan felhalmozódnak benned, míg végül váratlanul elborítják az elméd. Ilyenkor van aztán az például, hogy minden figyelmeztető előzmény nélkül nekiesel, és kifosztod a hűtőd. Ezeket a „rohamokat” tudod megelőzni azzal, ha minden nap tartasz mentális edzést is. Ilyenkor nem kell mást tenned, mint például elképzelned vagy felidézned vékonyabb önmagad, nézegetned a nem csontsovány modelleket, az önbizalom és kitartásnövelő filmeket, videókat. Meglátod, nem vesz el sok időt a napodból, ugyanakkor segíti a feltöltődést, a kikapcsolódást és a pihenést is, sőt meglátod, még jobb kedvre is derít!       
 
tea2.jpg ()3. Segítsd a fogyást természetes módszerekkel is!

Természetesen az étrend és a lelki erősítés ellenére is megterhelő lehet egy diéta. Épp ezért igen hasznos, ha mindennel megsegíted, megtámogatod a tested, amivel csak lehetséges. Így figyelj a megfelelő vitaminpótlásra, vess be nyugodtan (de csak kiváló minőségű és ellenőrzött) étvágycsökkentőket, gyógyteákat. Ezekből rengeteg féle van már, és mindenki könnyedén megtalája a számára a legjobbat.

Mit veszíthetsz? 

Egyértelműen a fölös kilóidat! Gondold végig: tulajdonképpen ez a módszer csak sikeres lehet. Lesz egy magad által kiválasztott, épp ezért az átlagnál könnyebben követhető és betartható diétás étrended, ráadásul a módosításaidnak köszönhetően, személyre szabva. Mindezt megsegíted a rendelkezésedre álló természetes kiegészítőkkel, valamint a tested és az agyad trenírozásával, karbantartásával. Innentől kezdve most már csak el kell hinned, hogy sikerre ítélt vagy!

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X