Főoldal > DIÉTA > 3 étel, amivel az olimpikonok is turbózzák magukat

3 étel, amivel az olimpikonok is turbózzák magukat

gasztroolimpikonreceptsportoló
0

Írta: and

Szeretnél gyorsabb lenni, mint a villám? Erősebb, mint az oroszlán? Akkor kövesd a téli sportok sztárjainak &

Szeretnél gyorsabb lenni, mint a villám? Erősebb, mint az oroszlán? Akkor kövesd a téli sportok sztárjainak étrendjét! A következő ételek tele vannak növényi alapú fehérjeforrásokkal, ez növeli az olimpikonok teljesítményét is.

Mandulás kelkáposztás pesto

Hozzávalók:

1/2 csésze pirított mandula
1 és 1/4 csésze kelkáposzta levél
1 csésze frissen reszelt parmezán sajt
1/2 csésze extra szűz olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
2 teáskanál citromlé
1 citrom reszelt héja (opcionális)
pesto2.jpg ()1 teáskanál só
1/2 teáskanál őrölt fekete bors

Elkészítés:

Dobj be minden hozzávalót a turmixgépbe, és mixeld addig, amíg sima pürét nem kapsz. Összesen 1,5 csésze pesto lesz belőle. Durumtésztával mennyei ebédet csaphatsz belőle!

Tárold hűtőszekrényben úgy, hogy közvetlenül a pesto felületét lefeded celofánnal. Készíthetsz nagyobb mennyisében is, és lefagyaszthatod kisebb adagokban műanyag fagyasztó zacskókban. Így csak egyszer kell az elkészítéssel bajlódnod.

Pirított magos fűszerkeverék

Hozzávalók:

fuszerkeverek.jpg ()1/2 csésze sózott mandula
2 evőkanál koriander mag
1 evőkanál római kömény
1 evőkanál édeskömény
1/4 csésze pirított szezámmag 
1/2 teáskanál só
1 teáskanál őrölt fekete bors

Elkészítés:

Aprítsd fel a mandulát. Egy száraz serpenyőben pirítsd a koriandert, a római köményt és az édesköményt addig, amíg illatos nem lesz, kb. 1-2 percig. Hagyd kihűlni, majd darálóval őröld porrá a fűszereket. Ezután add hozzá a mandulát, a szezámmagot, sózd és borsozd. Ezt a kiváló keveréket használhatod húsok, halak ízesítéséhez, de remek a nyers zöldségekre szórva is, meghintve még pár csepp olívaolajjal.

Pirospaprika mártogatós

pirospaprika3.jpg ()Hozzávalók:

15 dkg sült piros paprika
3/4 csésze sós mandula
3/4 csésze teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
1 magozott jalapeno paprika
1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
3 gerezd reszelt fokhagyma
1 evőkanál barna cukor
1 citrom leve és héja
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál füstölt paprika (opcionális)
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

Az olívaolajon kívül önts minden hozzávalót egy turmixgépbe, és mixeld addig, amíg sima pürét nem kapsz. Ha elkészült, csepegtesd bele az olívaolajat, és jól keverd össze az egészet.  Ha szükséges, ízesítsd még fűszerekkel vagy citrommal. Nagyon finom mártogatós lesz belőle, de baromfi vagy sertéshús mellé is kiváló.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X