Főoldal > DIÉTA > Kibírsz egy egész hetet nassolás nélkül? Így ki fogsz!

Kibírsz egy egész hetet nassolás nélkül? Így ki fogsz!

édességgasztronasinassnassolás
0

Írta: and

Fogyókúra alatt kétségtelenül a legnagyobb kihívás ellenállni az édes desszertek é

Fogyókúra alatt kétségtelenül a legnagyobb kihívás ellenállni az édes desszertek és sós ropogtatnivalók csábításának. A legjobb, ha már előre felkészülsz az ilyen nasi-vészhelyzetekre, ezért most összeállítottunk egy menüt egész hétre csupa egészséges rágcsálnivalóból. Ráadásul mindegyik receptet egyszerű elkészíteni, így szinte percek alatt csillapíthatod a nasi-vágyadat.

Hétfő: Kelbimbó chips

Ha rád tör a hétfői depresszió, te is legszívesebben a csipszes zacskó után nyúlnál? A szénhidrátban és sóban gazdag krumpliszirmok helyett válaszd inkább a zöldségcsipszet. Kelbimbóból például 10 perc alatt készíthetsz egészséges és vitamindús ropogtatnivalót. Pár szem kelbimbót bonts szét leveleire, terítsd szét őket egy kis mogyoróolajjal megkent tepsibe, fűszerezd kedved szerint (például bazsalikommal, kakukkfűvel), végül süsd addig, amíg enyhén megpirul a szélük. Ezt a csipszet tényleg bűntudat nélkül rágcsálhatod, mivel egy adag csak 50 kalóriát tartalmaz!

Kedd: Csicseriborsós édes mártogatós

A csicseriborsó nem csak a humuszban vagy a salátád tetejére szórva finom, hanem tápláló nassolnivalót is készíthetsz belőle. Remek rost- és fehérjeforrás, ráadásul a gluténmentes és a vegán diétát követők is nyugodtan fogyaszthatják. Keverj össze alaposan egy bögre csicseriborsót két evőkanálnyi mandulavajjal és két teáskanálnyi vaníliakivonattal, majd kanalazd a masszát kis tányérokba. Szeletelt almával isteni mártogatós!

Szerda: Ananászos-áfonyás smoothie

A nassolási vágyadat nem csak sütikkel vagy ropogtatnivalókkal, hanem szuperfinom és tápanyagban gazdag turmixokkal is csillapíthatod. Próbáld ki például ezt az ananászos-áfonyás smoothie-t, ami nem csak vitaminokkal és antioxidánsokkal tölt fel, hanem még a zsírégetésben is segít, mivel szuperül felpörgeti az anyagcserédet. Zöldségekkel is felturbózhatod, például leveles kellel, ami segít a méregtelenítésben. Csak dobálj be egy turmixgépbe két maréknyi ananászt, áfonyát és leveles kelt, önts hozzá kókusztejet, és másodpercek alatt kész is a folyékony egészséges nasi!

mandula.jpg ()Csütörtök: Mandulavajas-barackos falatok

Ez a vegán süti legalább olyan csábító, mint egy csokis muffin, de jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, értékes tápanyagokból viszont annál többet. Edzés előtt is csipegethetsz belőle, mert villámgyorsan feltölt egy kis extra energiával. Mindössze annyi a dolgod, hogy egy aprítógépben összedolgozod a hozzávalókat (1 bögre nyers mandulát, 1 bögre mazsolát, egy csipet fahéjat, 10 szem szárított sárgabarackot és fél csészényi natúr kókuszreszeléket), majd terítsd ki a masszát, és nyomkodd körülbelül két centi vastagra. Pihentesd a hűtőszekrényben fél órát, utána fel is szeletelheted és eladagolhatod a hét hátralévő részére.

Péntek: Szezámos sült szójabab

Ez a rágcsálnivaló tökéletes, ha edzés után megéheznél. Egy adag belőle csak 100 kalóriát tartalmaz, fehérjéből viszont 9 grammot, így segít az izomregenerálásban. Ráadásul akkor is gond nélkül elkészítheted, ha alig maradt erőd egy kimerítő edzés után. Egyszerűen csak terítsd szét a babszemeket egy lapos tepsiben, locsold meg egy kis olívaolajjal (ízlés szerint kicsit meg is sózhatod), majd süsd 190 fokon 12 percig. Vedd ki, szórd meg szezámmaggal, és süsd még 5 percig, és kész is! Ezt a rágcsát akár filmnézős estéken is bevetheted, mivel egyenként lehet belőle csipegetni, akárcsak a pattogatott kukoricából.

Szombat: Thai humusz

A hétvégi baráti összejövetelek és bulik szokásos csipszhegyeinek remek diétás alternatívája lehet ez a humuszos mártogatós nasi, ami még a társaság férfitagjainak is garantáltan ízleni fog. Szükséged lesz egy csésze csicseriborsóra, 2 evőkanálnyi tahini szószra, 1 deci vízre és citromlére, 3 evőkanál szárított kókuszra, 1 teáskanál curry porra, kurkumára és gyömbérre, illetve ízlés szerint erős paprikára. Először turmixold össze a csicseriborsót a vízzel, citromlével és tahini-szóssszal, majd keverd hozzá a többi hozzávalót, és már tálalhatod is pár előmelegített teljes kiőrlésű pitaszelet társaságában.

peanut.jpg ()Vasárnap: Fahéjas-mogyoróvajas krém

Ha egész héten kitartóan ellenálltál a szokásos kalóriabomba nasiknak, akkor hétvégén megérdemelsz egy kis édes jutalmat. Ez a poharas desszert olyan isteni, mintha mogyoróvajas fagyit ennél, de mindössze 63 kalóriát tartalmaz egy adag, így bűntudat nélkül élvezheted az édes ízeket. Keverj össze egy pohár görög joghurtot egy evőkanál natúr mogyoróvajjal, 2 teáskanál bio juharsziruppal és egy csipet fahéjjal, és már kanalazhatod is a finom krémet! Reggelire is tökéletes, ha még pluszba hozzákeversz gyümölcsöket és teljes kiőrlésű müzlit.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X