Epres minisüti Elkészítési idő: 20 perc (az eper ízesítése külön: 30 perc) Hozzával&
Epres minisüti
Elkészítési idő: 20 perc (az eper ízesítése külön: 30 perc)
Hozzávalók:
1 marék friss eper, szeletekre vágva
4 evőkanál barna cukor
2 doboz zsírmentes görög joghurt
5 evőkanál búzaliszt
3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
2 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál só
3 evőkanál sózatlan vaj
1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 250 fokra. Egy közepes edényben keverd össze az epret 3 evőkanál cukorral, és tedd félre 30 percre. A maradék cukrot és az egyik doboz joghurtot dolgozd össze egy kicsi tálban.
2. Egy harmadik, nagyobb edényben forgasd össze a liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd add hozzá a vajat, és az ujjaiddal addig gyúrd, amíg össze nem áll. Ezután tedd hozzá a másik joghurtot és a vaníliaaromát, és egy villával alaposan keverd össze. Nyújtsd ki egy belisztezett felületen, és szaggass belőle 12 kis korongot.
3. Helyezd a korongokat sütőpapírra, és süsd őket aranybarnára (15-20 perc), majd hagyd egy kicsit kihűlni.
4. Készíts apró „eper-hamburgereket”: egy sütikorongra halmozz egy evőkanál epret, arra jön egy másik sütikorong, a tetejére pedig nyugodtan pöttyints még egy kis joghurtot vagy diétás tejszínhabot.