Főoldal > DIÉTA > Kevesebb csoki és közösségi média a böjt alatt

Kevesebb csoki és közösségi média a böjt alatt

alkoholböjtcsokicsokoládéegészséginternetközösségi média
0

Írta:

Mondjunk nemet a technológiára Egy kaliforniai kutatóintézet felmérése szerint az amerikaiak 31%-a szeretne

Mondjunk nemet a technológiára

Egy kaliforniai kutatóintézet felmérése szerint az amerikaiak 31%-a szeretne tartózkodni a modern technika használatától a böjti időszak negyven napja alatt. A technológián belül a közösségi média használatának visszafogása volt a legnépszerűbb a válaszadók körében, 16%-uk igyekszik tartózkodni tőle a böjti időszakban. Ez a szám igen magas ahhoz képest, hogy a káromkodástól való tartózkodás csupán 2%-ot kapott a válaszadóktól.

A nem reprezentatív felmérés szerint a böjtölők között a Twitterről való lemondás szerepel az élen, amit messze lemaradva követ csak a Facebook és az Instagram. Új elemként jelent meg az idei felmérésben a selfizésről való lemondás is, amely a korábbi években még említés szintén sem jelent meg.

A technológiai böjt hatékonyságát azonban sokan megkérdőjelezik. A szakértők szerint a hatás alig érezhető, ha egyáltalán létezik, és a közösségi média emelkedő trendjét ez nem befolyásolja. A New York Post megkereste a Facebookot és a Twittert is a felmérés kapcsán, de azok nem kívánták kommentálni a felmérés eredményeit.

A csokoládé a legnagyobb kihívás

Bár a technológiáról való lemondás egyre népszerűbb a felmérés szerint, azonban még napjainkban is az ételről való lemondás a leggyakoribb (88%). Nemcsak az ételek, hanem az összes böjti lehetőség közül is a csokoládéböjt volt a legnépszerűbb a megkérdezettek körében. A válaszadók 30%-a szeretne tartózkodni a csokitól a böjt időszaka alatt. Bár a csokoládéböjt népszerűsége évek óta töretlen, jól mutatja a technológia betörését az emberek életébe, hogy idén először a technológia összességében, ha csak egy százalékkal is, de megverte a csokoládét.

Érdekes módon a hagyományos hústilalom még az ételek között is csak a harmadik helyre szorul vissza a csokoládé mögött, a második helyen ugyanis a cukorböjt áll 29%-kal.

A dohányzásról és a szeretkezésről nem akarunk lemondani

A felmérés szerint a böjtölők a kisebb ellenállás útján haladnak. Míg sokan mondanak le a közösségi médiáról (16%), már lényegesen kevesebben az internetről (9%). Hasonló módon többen mondanak le a csokoládéról (30%), de már kevésbé az alkoholról (24%).

És vannak kifejezetten olyan területek, amelyeket az emberek még a böjt idején sem szívesen adnak fel. Ilyen a szeretkezés és a dohányzás, ezeket a válaszadóknak csupán két százaléka említette.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X