Főoldal > DIÉTA > Még nincs késő – hozd formába magad a bikiniszezonra!

Még nincs késő – hozd formába magad a bikiniszezonra!

bikiniszezondiétaedzésegészségfogyásfogyókúramozgás
0

Írta:

Kiss Virág, Arnold Classic bikinimodell győztes tippjeivel néhány hét alatt csúcsformába lendülhetsz m&

Kiss Virág, Arnold Classic bikinimodell győztes tippjeivel néhány hét alatt csúcsformába lendülhetsz még akkor is, ha eddig nem nagyon fűlt a fogad a mozgáshoz. A Samsung Galaxy S5 S Health alkalmazásával és Gear Fit okoskarkötőjével vagy Gear 2 okosórájával saját személyi edzőt is kapsz, aki segít abban, hogy a kezdeti lelkesedés később se lanyhuljon.

Jó időben mindig könnyebb rávenned magad arra, hogy felhúzd a futócipőt, elővedd az ugrókötelet, vagy felpattanj a biciklire, úgyhogy ne hezitálj, napi 45 perces mozgással és tudatos táplálkozással néhány hét alatt látványos eredményre tehetsz szert. „Fontos, hogy ha valaki fogyás céljából kezd el sportolni, a napi 45 perces edzés nagyobb része kardió mozgásformából álljon. Ilyen például a futás vagy az intenzív biciklizés. De ha valaki inkább a labdajátékokat kedveli, fallabdázhat is” – hangsúlyozza Kiss Virág, Arnold Classic bikinimodell győztes fitneszversenyző. Ha a jó idő ellenére mégis az edzőtermet választjuk, jó indulás lehet a futópad, a taposógép vagy az úgynevezett ellipszis tréner.

Minden kezdet nehéz?

Nagyon fontos, hogy mindenki saját edzettségi szintjének megfelelően kezdjen neki a sportolásnak, hogy elkerülje a sérüléseket. „Nem kell rögtön maratont futni; kezdhetjük 20 perccel, majd fokozatosan növeljük a napi adagot.” A kardió edzések remek zsírégetők, amelytől nem csak a testünket, de a lelkünket is formába hozhatjuk. „Egyik barátnőm, miután napi 30 perc mozgást beiktatott a mindennapjaiba, arról számolt be, hogy a munkahelyén is sokkal jobban tud teljesíteni: tele van ötletekkel és jobban tud koncentrálni” – emlékszik vissza Kiss Virág. A 45 perces edzésbe természetesen jó, ha  erősítő feladatokat is beiktatsz: lehet ez fekvőtámasz, guggolás, kitörések. A Samsung kifejezetten sportolásra fejlesztett Galaxy S5 telefonján található S Health alkalmazással és a Gear Fit okoskarkötővel vagy Gear 2 okosórával gyerekjáték az edzések összeállítása. A Samsung legújabb csúcskészülékén megtalálható S Health alkalmazásban a futást követő program mellett erősítő gyakorlatokra is találsz tippeket (Workout Trainer), amelyeket jól követhető videók és képek illusztrálnak. Ha igazán kevés az időd, választhatod az előtelepített intervallum – váltott sebességű – futóedzéseket, amelyek 20-30 perc alatt nagyobb hatást váltanak ki, mint egy óra lassú kocogás. Az S Health folyamatosan jelzi, mikor kell lassítani és mikor gyorsítani, így nem kell állandóan az órádat nézegetni.

Lifestyle_11-1.jpg ()A mozgás nem elég

A karcsúsodás azonban nemcsak a kilométereken és a felüléseken múlik, hanem azon is, mit teszünk a tányérunkra. Virág azt tanácsolja, hogy felejtsd el a cukros üdítőket, a péksüteményeket, alapvetően a magas szénhidráttartalmú ételeket. Ilyen például a rizs, a burgonya, a tészta, az édességek. „Az, hogy 6 óra után már nem lehet enni, totális félreértés: nem mindegy, hogy mit eszünk. Egy jó kis tonhalsaláta, vagy valamilyen fehér hús grillezett zöldségekkel igazán tápláló, mégis könnyed fogás akár az esti napszakban is” – fogalmaz Virág, aki saját bevallása szerint is imád enni. Az ételek kalóriatartalmát akkor érdemes nyomon követned, ha egy rövidebb fogyókúrát tartasz, például a bikiniszezon előtt. Ehhez az S Health alkalmazás jó segítséget nyújt: egyszerűen kiválasztod a telefonon található listából, mit ettél, és az alkalmazás kiszámolja, mennyi kalóriát vittél be az adott napon. Természetesen törekedni kell arra, hogy a napi adagot ne gyorsan felszívódó szénhidráttal fedezzük – teszi hozzá a fitneszversenyző.

Hogyan maradj motivált

Biztosan lesznek napok, amikor nem lesz kedved az edzéshez, de ha már egyszer kialakítottál egy heti ritmust, sokkal könnyebb fenntartani, másrészt nem kell sok idő, és biztosan kialakul a mozgás szeretete és szinte függővé válsz – mondja Kiss Virág. Az S Health alkalmazással pedig egy profi személyi edzőt kapsz, aki rád szabott tervet alakít ki, folyamatosan figyeli a teljesítményed, és segít abban, hogy a mozgás és a tudatos táplálkozás ne rövidtávú fellángolás legyen.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X