Főoldal > DIÉTA > Új szuperételek a láthatáron!

Új szuperételek a láthatáron!

diétaételfogyásgasztrotáplálkozás
0

Írta: and

Aranybogyó (perui földicseresznye) Cseréld a mazsolát perui földicseresznyére a reggeli müzlidben, é

Aranybogyó (perui földicseresznye)

Cseréld a mazsolát perui földicseresznyére a reggeli müzlidben, és máris egészségesebb lehetsz! Ez az aranyszínű, mazsolához hasonló alakú és állagú bogyó Dél-Amerikában őshonos, és tele van A-vitaminnal, amely segít megőrizni a szemed egészségét, erősíti az immunrendszert, sőt a csontoknak és a bőrnek is jót tesz. Kutatások szerint az aranybogyó bővelkedik egy vitanolid nevű, szteroidszerű kémiai anyagban, amely gátolja a rákos sejtek fejlődését és gyulladáscsökkentő hatása is van.

Fekete tőkehal

Finom textúrájú, édes, vajas ízű, fehér húsú halféle, amely háromszor több omega-3 zsírsavat tartalmaz, mint más halfajták. Ha ezt eszed, elkerülheted a depresszió kialakulását, valamint a gyulladásos szív- és érrendszeri megbetegedések ellen is sokat tehetsz. 90 g fekete tőkehalban közel 1400 mg omega-3 van, ami bőven fedezi az ajánlott napi beviteli mennyiséget.

Matcha tea

szuperet2.jpg ()Unod a zöld teát? Itt az ideje, hogy kipróbáld az évszázadok óta híres japán teaszertartásokon fogyasztott italt, a matcha teát. A magas aminosav- és polifenoltartalmú matcha tealeveleket a leszedés után átgőzölik, levegőn kiszárítják, majd gránitkövek segítségével finom porrá őrlik. A tea készítésekor a port forró vízzel kell felönteni, majd speciális teapamaccsal elkeverni – a por mennyiségétől függően készíthetsz híg vagy sűrű teát. A teaport turmixokhoz, tejes italokhoz, zabpehelyhez, salátához is hozzáadhatod, de sütemények készítésekor is használható. Már napi egy csésze matcha tea elfogyasztása is segíti a test antioxidánsokkal való feltöltését, emellett kiegyenlíti a vérnyomást, nyugtatja a testet és a lelket is.

Édesburgonya chips

Diétás és egészséges ropogtatnivaló! Az édesburgonya remek szénhidrátforrás, amit cukorbetegek is fogyaszthatnak, emellett a benne lévő béta-karotin hozzájárul a méh- és emlőrák kialakulási kockázatának csökkentéséhez. Rosttal is ellátja a szervezetet, antioxidánsai pedig segítenek a sejtkárosodások megelőzésében.

A teljes cikket elolvashatod a Wellness magazin legfrissebb számában!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X