Főoldal > DIÉTA > Ezért mondj le a TV előtti nassolásról!

Ezért mondj le a TV előtti nassolásról!

diétaétkezésfogyásnassoláspihenésszórakozástévé
0

Írta:

A TV előtti nassolás emberek millióit érinti, hiszen mi sem tűnik kényelmesebbnek annál, hogy leüljünk

Filmnézés közben ráadásul mértéket sem tudunk tartani, hiszen mindent, amit magunk elé tettünk, szép lassan elfogyasztunk. Ez azonban súlyos kilók felugrásához vezet, ami később hozzájárul egészségünk romlásához. Stiller Tamás séf tippjei segítséget nyújtanak abban, hogy a TV-nézés ne a nassolásról, hanem a valódi kikapcsolódásról szóljon. Sőt, a Samsung legújabb SUHD TV-je nemcsak páratlan vizuális élményt nyújt, de segítségével edzőterem nélkül is formába is hozhatod magad!

Meg se vedd!
A legjobb módszer, hogy elkerüld az egészségtelen élelmiszerek nassolását, ha már a bevásárlásnál odafigyelsz arra, hogy mi kerül a kosárba. A chipsek, édességek és cukros üdítőitalok polcait messzire el kell kerülni, ami először talán nehezen megy, de minél kevesebb ilyen élelmiszert fogyasztasz, annál könnyebb lemondanod róluk, és így könnyebb is lesz kihagyni ezeket a sorokat a bevásárlások alkalmával. Vásárolj vitaminban, rostban és fehérjében gazdag élelmiszereket!

Vacsorázz együtt a családdal!
Az esti TV-nézés előtti közös vacsora segít elkerülni a nassolást, hiszen jóllakott érzéssel tölt el, így nem érzel majd késztetést arra, hogy mielőtt leülsz a TV elé megnézni a kedvenc sorozatod, az éhség miatt hizlaló élelmiszereket keresgélj a konyhaszekrényben. A közös vacsorák ugyanakkor alkalmat adnak arra is, hogy ápold a kapcsolatot szeretteiddel, beszélgess velük, ezáltal megfeledkezz a mindennapi problémáidról, oldva ezzel a stresszes hétköznapokat.

tvnasi2.jpg ()

A reklámok ideje alatt igyál egy pohár vizet!
A TV reklámok egy része veszélyforrást jelent az egészséges táplálkozásra, hiszen az édesség és chips reklámok éppen a nassolásra csábítanak. Ilyenkor kapcsolj át egy másik TV csatornára, vagy menj ki a konyhába, és igyál egy pohár vizet vagy egy vitaminban gazdag, frissen facsart gyümölcslevet. Nem szabad megfeledkezned arról, hogy szervezeted számára az egészséges étkezés mellett nagyon fontos, hogy elegendő mennyiségű folyadékot is fogyassz.

Használd ki az okostévékben rejlő alkalmazásokat!
Az egészséges táplálkozás kialakítása, és a megfelelő receptek megtalálása sokszor nyűgnek tűnik, azonban egy profi séf ebben is segítségedre lehet: a SMART TV-ken elérhető Chef a családban alkalmazás segítségével ugyanis számtalan egészséges recept közül válogathatsz. A nassolásról történő lemondás és az egészséges ételek, italok fogyasztása azonban csupán az első lépés, a rendszeres testmozgásra is érdemes odafigyelni. Ha munka után nincs már annyi időd, hogy elmenj az edzőterembe, kapcsold be otthon a SMART TV-d, és indítsd el a rajta lévő fitneszalkalmazások egyikét. A Samsung Smart TV-iben található Fitness VOD alkalmazásnak köszönhetően tökéletes formába hozhatod magad, hiszen számos, változatos edzőprogramot, yoga és aerobikvideót indíthatsz el rajtuk. A legújabb SUHD TV-k lenyűgöző színvilága pedig olyannyira magával ragad, hogy még arról is megfeledkezhetsz, hogy otthon tornázol, nem pedig egy valódi edzőteremben.

Forrás: Samsung

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X