Főoldal > DIÉTA > Ez nem hizlal: ropogtass egészséges chipseket!

Ez nem hizlal: ropogtass egészséges chipseket!

almaalmachipschipscukkinicukkinichipsdiétaétkezésfogyáskókuszkókuszchipsnassolásrágcsálásropogtatnivalótáplálkozás
0

Írta:

Nassolni mindenki szeret, és a friss ropogtatni valókról nehéz lemondani. Az ízletes chipseket nem is lehet megunni, de itt egy remek alternatíva, hogy mit rágcsálj tévézés, vagy olvasás közben. A bolti burgonyachipset hagyd ott a boltok polcain, készítsd el, te magad a kedvenced.

 

A hagyományos rágcsálnivalók helyett próbálkozz a zöldségekkel, gyümölcsökkel. Azok a krumpli szeletek, melyek tele vannak zsírokkal, szénhidráttal és kalóriával soha többé nem fognak kelleni, ha megkóstolod az alábbi lehetőségeket.

Almachips

Az alma jótékony hatásait már biztosan nem kell bemutatnunk. Csökkenti a koleszterinszintet, a cukorbetegséget, erősíti az immunrendszert, és véd a rák ellen. A lédús gyümölcs nem csak nyersen finom, hanem sütve is. Használj hozzá szőlőmagolajat, az almát szeleteld vékonyra és 200 fokos sütőben süsd 2-3 órán keresztül. Szórd meg fahéjjal, és hidegen fogyaszd. Zsírmentes, tele van rostokkal, édes és ropogós is.

chips2.jpg ()

Kókuszchips

Egy érett kókusz és egy kis tengeri só csodákra képes. Törd fel a kókuszdiót, kanalazd ki a húsát, majd reszeld le nagyobb darabokra. Ízlés szerint sózd meg, aztán máris mehet a sütőbe, amit 350 fokra állíts be. Addig süsd, míg barna nem kezd lenni, ekkor lesz már száraz a tapintása is. Napokig rágcsálhatod – ha marad annyi – mert tele vannak a szív számára nélkülözhetetlen egészséges összetevőkkel, emellett telítettségérzetet is biztosít.

Cukkinichips

A cukkini remek B-vitamin forrás, ami nem csak a bőrnek, de a hajnak is jót tesz. Ám nem csak szép lehetsz ettől a zöldségtől, hanem egészséges is, mivel gazdag C-vitaminban és immunerősítő hatása van. A cukkinichips elkészítése már kicsit körülményesebb, de csak annyival, hogy a vékony szeleteket tojásfehérjébe, majd zsemlemorzsába is bele kell mártani, és így érdemes kisütni. Persze a só, bors sem maradhat le, sőt egy kis parmezánnal is megszórhatod. Önmagában, de köretként is megállja a helyét.

És az egészséges chipsek sora itt még nem ér véget. Gondolj a répára, a zellerszárra, az édesburgonyára, a banánra vagy éppen a mangóra. Mindből csodás nassolni való készíthető: csak a fantáziád szabhat határt, a kalóriák nem!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X