Főoldal > DIÉTA > Kakaóval a striák ellen

Kakaóval a striák ellen

cellulitcellulitiszdiétafogyáskakaókávénarancsbőrstria
0

Írta:

Bár ne ismerné senki a striákat, a narancsbőrt, vagy egyszerűbben: azokat a „fránya csíkokat”. Gyors hízás vagy fogyás, terhesség, de akár testépítés miatt is kialakulhatnak, a cél azonban mindenkinek az, hogy megszabaduljon tőle.

 

A bosszantó kis hegek, melyek a bőr alatti kötőszövet elszakadásának következményei, általában a hason, mellen, comb- és csípőtájékon jelennek meg. A legjobb megoldás rá a mozgás, a szénhidrátmentes életmód, védekezhetsz ellene krémekkel, szaunával, vagy a legszerencsésebb, ha már megelőzni sikerül. Ám, ha mégis marad és nyomot hagy, akkor nincs más hátra, mint a mélyreható kezelés, akár házilag is.

Teobromin, a csodatevő hatóanyag

A kávé elismerten hatásos a narancsbőr kezelésére. Számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, például: karcsúsító és gyorsító hatása van, koffeintartalma serkenti a mikrokeringést, fokozza a sejtek anyagcseréjét és segíti a méregtelenítést, ezáltal szünteti meg a nem kívánt csíkokat is. De a kávén túl a kakaó is kiváló segítség. A kakaó teobromint tartalmaz, olyan anyagot, amely gátolja a zsír felgyülemlését a szövetek között, és serkenti a zsírégetést.

kakao2.jpg ()

De miért pont a kakaó?

A kakaó (és a kakaóvaj) gazdag telítetlen zsírsavakban, fehérjékben és vitaminokban. A szépségipar is szívesen használja alapanyagként, hiszen az ebből készült pakolások látványosan javítják a bőr minőségét: simává teszik és hidratálják. A hatóanyagok a bőr felső rétegeibe jutnak, melynek következtében segítik a bőr minden rétegének a regenerációját úgy, hogy a bejutó nedvességet bent tartják a mélyebb rétegekben. Magas  A-, C- és E-vitamin tartalmával kiválóan táplálja a bőrt. Mivel nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, rákellenes hatását is számon tartják, valamint gyulladáscsökkentőként is alkalmazzák. Gazdag foszforban, káliumban és mangánban is.

Kakaó + kávé – látványos eredmény

Ezúttal nem inni kell, hanem kenni. A kakaót keverd össze megmaradt kávézaccal és egy kis sóval, majd adj hozzá annyi vizet, hogy jól kenhető, de nem túl híg krémet kapj. Csepegtess bele pár csepp citruslét, vagy egy kevés olivát és az így kapott „masszát” használhatod a problémás testrészeken. Masszírozd be a striákkal borított bőrfelületre, és a nagyobb hatás érdekében folpakkba is csavarhatod magad. Ne tartson tovább az egész fél óránál, és a végén alaposan öblítsd le magadról a krémet. Hetente többször is ismételheted, de ne felejtsd el, a hatás csak jobb lesz, ha rendszeres sporttal, mozgással kombinálod.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X