Főoldal > DIÉTA > Ha eddig nem ettél minden nap sárgarépát, ezután fogsz!

Ha eddig nem ettél minden nap sárgarépát, ezután fogsz!

egészséggyökérzöldségrépasárgarépavitaminzöldség
0

Írta:

Érdemes mindennap enni ebből a narancssárga gyökérzöldségből – megmondjuk, hogy miért!

Ha szeretnél készíteni egy finom juice-t, a zöldséges turmixok egészséges megoldást kínálnak, hiszen nagyon sok bennük a tápanyag és hidratálnak is. Például remek reggeli lehetőséget kínálnak ezek a turmixok még akkor is, ha előző este készíted el, mert a reggeli rohanásban nincs időd rá. A répa finom, egészséges kiegészítője lehet bármilyen juice-nak. Mi pedig elmondjuk, miért éri meg minden nap répát fogyasztani.

1. Csökkenti a leégés kockázatát

Bár télen ez nem tűnik igazán fontos dolognak, de ha előfordult már veled, hogy a síszemüveg szinte beleégett az arcodba, akkor érdemes megfontolnod a répafogyasztást ebben az évszakban is, ugyanis karotinoid tartalmának köszönhetően a répa meggátolja a bőr nap okozta leégést. Még akkor is, ha elfelejtetted a naptejet.

2. A máj barátja

A répa elősegíti a májad munkáját, ezzel fokozza annak hatékonyságát, javítja az egészséged.

3. Gátolja a rákos sejtek növekedését

A répában található szinte abnormális mennyiségű karotinoid segít megelőzni bizonyos típusú daganatok kialakulását, például a nyak-, mell- illetve vastagbélrákét.

4. Csökkenti a koleszterinszintet

Nagyon gazdag rostban, ezért a répa tulajdonképpen segít leoldani a koleszterint, kitakarítja az ereket, végeredményben így csökkenti a koleszterinszintet.

5. Javítja a látást

Ez talán a legtöbbet emlegetett előnye a répának, na meg persze a fütyülés, de az nem függ össze az A-vitaminnal. A sok-sok béta-karotin javítja a látást, annak élességét, de még a szem sötétben való eligazodását is.

, Image: 4952817, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Radko Voleman - ČIF

6. Erősíti az immunrendszert

A mindennapos répafogyasztás erősíti az immunrendszered, ellenállóbbá teszi a tested köszönhetően a sok vitaminnak és ásványi anyagnak.

7. Széppé varázsol

Mivel rengeteg benne az A-vitamin, táplálja a bőrödet a kiszáradástól és a méreganyagoktól is. Nedvességtartalma miatt hidratál, csökkenti a ráncosodást.

8. Energiát ad

Vastartalma miatt a répa nagyon hatékonyan vitalizál, hogy egész nap dinamikus és energiával teli maradhass.

9. Szép mosolyt ad

Elképesztően sok ásványi anyagot tartalmaz, többek közt olyanokat is, melyek antibakteriális tulajdonságokkal bírnak. Az ilyen ásványi anyagok hatással vannak a fogak egészségére is, megelőzik a szuvasodást, de még a fogak színén is javítanak.

10. Fiatalít

Nem kellenek a drága ránctalanítók, a sok béta-karotinnak köszönhetően fiatal és ránctalan külsőt biztosít számodra a répa.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X