Főoldal > DIÉTA > Ezek lesznek 2016 élelmiszer trendjei

Ezek lesznek 2016 élelmiszer trendjei

étel trendétkezésmandulatejmatcha teamogyorótejtáplálkozás
0

Írta:

Mindig követed az aktuális divatot? Idén lesd el az új étel trendeket is!

Együnk mindent tálból

Hidd el, a tálak nemcsak az Instagramon mutatnak jól! Akkor is ehetsz belőlük bármit, ha nem készítesz róla fényképet. Nemcsak rendkívül étvágygerjesztő, de segítségével könnyedén kontrollálhatod az elfogyasztott adagokat is. Ehetsz belőle gabonát, zöldséget és fehérjét is, pont a megfelelő méretben, hogy eltaláld a tökéletes porciót. Már az éttermek is felismerték a tálban rejlő lehetőségeket, és csodásan szervírozzák a teljes értékű gabonát, a zöldséget, a sovány fehérjét és a csírát egyetlen tálban.

A matcha tea a legjobb zsírégető ital

A matcha tea most indul világhódító útjára, hamarosan a legnagyobb kávé- és teaházak kínálatából sem hiányozhat majd. A legjobb minőségű és fajtájú teacserjék válogatott leveleit gránitkövek között őrlik finom porrá, öntetét pedig nem szűrik le. Feldolgozásának köszönhetően a hagyományos zöld teánál akár tízszer több antioxidánst tartalmazhat.

Nagyszerűen helyettesíti a kávét, ugyanis legalább annyira energizál, ráadásul annak mellékhatásai nélkül. Szerepet játszik a szervezet méregtelenítésében és felpörgeti az anyagcserét. Egészségre jótékony hatását már a gasztronómia is felismerte: desszertekhez és fagylaltokhoz is elkezdték felhasználni.

Éljenek az adaptogén gyógynövények

Már jó párszor találkoztunk a szuperélelmiszer megnevezéssel, ismerjük most meg a szuperfűszereket is! Néhány növénynek olyan mágikus ereje van, hogy képes felvenni a harcot a stresszel és megerősíteni a szervezetünket.

Az adaptogén gyógynövények növelik a szervezet ellenálló képességét a stresszel, a fizikai sérülésekkel és a kimerültséggel szemben is. Régen fiatalító gyógynövényeknek nevezték őket, az egészségre és a szépségre gyakorolt jótékony hatásuk miatt. Úgy képesek kielégíteni a szervezet sajátos igényeit, ahogy más élelmiszerek nem. Barátkozz meg te is a moringával, a ginzenggel, a maca és az ashwagandha gyökérrel. Meglátod, segítségükkel sokkal sikeresebben megküzdhetsz a stresszel, mint a különböző orvosságokkal.

A mandula- és a mogyorótej az új szójatej

A laktóz-intoleranciának köszönhetően egyre többen keresik a tej különböző alternatíváit. Sokáig a szójatej volt a legáltalánosabb helyettesítő termék, azonban hormontartalma miatt fokozatosan veszít népszerűségéből. Nem véletlen, hogy 2016 sztárjai a mandula– és a mogyorótej lesznek. Aki pedig még újabb és különlegesebb ízekre vágyik, az megismerheti a dió- és a pisztáciatejet is. Nemcsak teljesen természetesek, de könnyen eltarthatóak, még hűteni sem szükséges őket. Felhasználásuk igen sokrétű, isteni smoothie-kat lehet belőlük készíteni, de akár magukban is fogyaszthatóak. A cukros kávészirupokat is remekül felválthatod velük.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X