Főoldal > DIÉTA > Fagyasztott étel vs. junkfood – Melyik egészségesebb?

Fagyasztott étel vs. junkfood – Melyik egészségesebb?

diétafagyasztottfogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta: and

Egy mozgalmasabb nap utáni estén, ha se időd, se kedved nincs főzni, még mindig jobb választás a mirelit vacsora, mintha junkfoodot ennél – bizonyították a Kísérleti Biológia Konferencián.

 

Azok a felnőttek, akik a gyorsétel helyett a fagyasztott harapnivaló mellett döntöttek, átlagosan 253-mal kevesebb kalóriát fogyasztottak, ráadásul több zöldséget, salátát, babot, teljes kiőrlésű gabonát és magasabb fehérjetartalmú ételeket ettek, mint azok, akik a valamelyik gyorsétterem étlapjáról választottak, üres kalóriákkal teli ételt.

Kim Krumhar, az egyik híres élelmiszeripari vállalat tudományos táplálkozási tanácsadója szerint a vizsgálat eredménye azt mutatja, hogy a fagyasztott élelmiszerek is fontos szerepet játszhatnak a mindennapi megfelelő tápanyagbevitelünkben. Ez az izgalmas felfedezés segíthet abban, hogy a mozgalmasabb életet élő emberek lehetőség szerint az egészségesebb választásra törekedjenek. A megnövekvő kereslet pedig az ipart is arra ösztönzi, hogy erre minőségibb ételekkel rukkoljanak elő.

Természetesen a fagyasztott élelmiszerek esetében is mellé lehet nyúlni. Mindig nézd meg, hogy mit írtak a csomagolásra! Ha egy adag maximum 3-400 kalóriát, 10-20 gramm fehérjét, 4 gramm rostot és nem több mint 5 gramm telített zsírt és 800 miligramm nátriumot tartalmaz, akkor nyugodt szívvel a kosaradba teheted. Még jobb, ha friss zöldségeket is hozzá tudsz adni az étkezéshez, mert sokkal inkább telítve érzed majd a gyomrodat, emiatt pedig később leszel újra éhes.

Ne feledd, hogy nemcsak egyetlen étkezés számít, hanem az is, mi mindent eszel meg egész nap. Az már ismert, hogy a gyorsétteremnél jobban jársz a mélyhűtőből előhúzott falatokkal, de azért próbálj meg csak egyetlen étkezést így megoldani naponta, a többi inkább legyen friss étel.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X