Főoldal > DIÉTA > Szuper fogyasztószer, és még gyógyít is az almaecet

Szuper fogyasztószer, és még gyógyít is az almaecet

almaecetdiétaecetétkezésfogyásfogyasztófogyasztószergyógyítótáplálkozás
0

Írta:

Néhány éve futótűzként terjedt az almaecet-diéta. A módszer egyszerű volt: igyál belőle éhgyomorra, és hamar leadod majd a fölös kilókat. Azt azonban a mai napig kevesen tudják, hogy az almaecet egészségre gyakorolt jótékony hatásai rendkívüliek.

Néhány éve futótűzként terjedt az almaecet-diéta. A módszer egyszerű volt: igyál belőle éhgyomorra, és hamar leadod majd a fölös kilókat. Azt azonban a mai napig kevesen tudják, hogy az almaecet egészségre gyakorolt jótékony hatásai rendkívüliek.

Kis ecet-tan

A boltokban megvásárolható 10 és 20 százalékos ecetsavak mellett léteznek lágyabb, kellemesebb aromájú ecetfajták is, melyek rendszeres fogyasztása az egészség érdekében, kifejezetten javasolt. Ilyen az almaecet is, melyet nem csak az ételek ízesítésére, de egészséged megőrzése, és a szépségápolásban is hasznát veheted. Bár az almaecet a citromhoz hasonlóan savas kémhatású, fogyasztása mégis lúgosítja a szervezetet, ugyanis olyan anyagokat tartalmaz, melyek segítik a savak lebomlását, és a lúgok termelődését.  Pontosan a lúgosító hatás érdekében egy alapszabálya van a fogyasztásának: mindig üres gyomorra igyad!

Mi minden van benne?

Sokféle értékes tápanyagot tartalmaz. Kalcium, kálium, magnézium, nátrium, foszfor, szilícium, vas, aminosavak, enzimek, pektin, A- és C- vitamin, valamint béta-karotin egyaránt  megtalálható benne.

Gyógyító elixír

Csökkenti a szervezet koleszterinszintjét, magas rosttartalmának köszönhetően enyhíti a gyomor- és emésztési problémákat, antioxidáns-tartalmának hála pedig a szív- és érrendszeri, valamint daganatos betegségek megelőzésében is fontos a szerepe. Megoldás a magas vérnyomásra, az asztmára, valamint ízületi gyulladások és migrénes fájdalmak kezelésére is. A szervezetet frissítő hatása miatt fiatalító szerként is ismert. A mértékkel fogyasztott almaecet helyreállítja a szervezet sav-bázis egyensúlyát. Frissebbnek, energikusabbnak érezheted magad tőle.

almaecetes2.jpg ()

Fogyókúrás elixír

Ha fogyni szeretnél, akkor a reggelente éhgyomorra elfogyasztott almaecet-víz turmix kihagyhatatlan. Felgyorsítja az anyagcserét, segíti az emésztést, vízhajtó, méregtelenítő és étvágycsökkentő hatású, és gátolja a zsírok lerakódását. Nagy előnye, hogy hosszú távon fejti ki jótékony hatását, így a többletsúly fokozatosan adható le, ami nem terheli meg a szervezed.

Ajánlott fogyasztás

Mégiscsak ecetről van szó, ezért nem érdemes víz módjára „vedelni”. A reggeli étkezés előtt 10-15 perccel egy evőkanál almaecetet keverj el 3 dl langyos vízben, és idd meg! Nem lesz túl finom, de kibírható. Ha nagyon nem tetszik, teába is rakhatod, de cukor helyett maximum egy kis mézzel ízesítsd. Egyébként halakhoz, csirkéhez is fogyaszthatod, és a salátákkal is jól harmonizál az íze.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X