Főoldal > DIÉTA > 3 dolog, amit nem tudtál a gyorsfagyasztott ételekről

3 dolog, amit nem tudtál a gyorsfagyasztott ételekről

fagyasztottgasztrogombócgyümölcszöldség
0

Írta: and

1. A  mélyfagyasztott zöldség és gyümölcs használatával takarékos lehetsz Ezt nem

1. A  mélyfagyasztott zöldség és gyümölcs használatával takarékos lehetsz

Ezt nem gondoltad volna, igaz? Pedig a gyorsfagyasztott ételek leghitelesebb itthoni forgalmazójának, a Mirelite-nek a szakemberei ezt is bebizonyítják nekünk: mivel a mélyhűtésre szánt zöldségeket és gyümölcsöket rögtön a betakarítás helyszínén megfosztják fogyasztásra nem alkalmas részeiktől, így a te asztalodra már csak a konyhakész, azonnal használható áru kerül. Így semmit nem dobsz ki, és nem termelsz felesleges komposzthulladékot, amit aztán valószínűleg nem szakszerű körülmények között dolgoznak fel. Otthon sem kell kidobnod, ami a főzés után megmarad, hiszen a gyorsfagyasztott gyümölcs és zöldség sokáig eláll, így bármikor újra friss és ínycsiklandó ételeket készíthetsz belőlük.

frozen2.jpg ()

2. A fagyasztás igazán „zöld” ágazat: légy te is környezettudatos!

Bizony, még a környezetedet is óvhatod, ha gyorsfagyasztott termékeket vásárolsz, méghozzá a következőképpen: a Mirelite a feldolgozás során keletkezett zöldhulladékot zöldtrágyaként visszaforgatja a termőföldbe. A zöldségek, gyümölcsök mosásához használt vizet pedig erdők locsolására használják fel. Ez pedig nagyon nem mindegy, igaz? Környezetkímélés mindenek előtt!

3. A gyorsfagyasztott olcsóbb, gyorsabb és változatosabb

Képzelj el egy olyan estét, amikor a párod szülei jönnek látogatóba: már minden elterveztél, megfőzted a legtutibb receptet, amit csak találtál a neten, szuperjól is sikerült, ám az utolsó előtti pillanatban jut csak eszedbe, mi maradt ki: hát persze, hogy a desszert! Pánikba esel, végigpörgeted az összes 10 perces süti-blogot, de nem lenne jobb ehelyett egyszerűen csak előmelegíteni a sütőt, és benyúlni a hűtőbe? Ugyanis a Mirelite erre a a problémára is talált megoldást: varázslatosan friss gyümölcseit omlós gombócokba töltötte, így olyan desszertet készíthetsz tényleg csupán percek alatt, ami egyszerre autentikus és mégis végtelenül modern. A meggyes, sárgabarackos és szilvatöltelékes gombócok a szülők fiatalkorát idézik majd fel – valamint azt sem muszáj feltétlenül elárulnod, hogy nem te készítetted a tésztát, mert az eredményen úgysem érződik majd, téged pedig igazi házitündérként fognak elkönyvelni. A legérettebb gyümölcsök íze egy hamvas, porcukros, gőzölgő gombócban…mi lehet ennél csábítóbb?

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X