Főoldal > DIÉTA > 6 ok, amiért érdemes földimogyorót enni!

6 ok, amiért érdemes földimogyorót enni!

diétaétkezésfogyásföldimogyorómogyoróomega-3táplálkozás
0

Írta:

A földimogyoró gyakran kimarad az egészséges diófélék sorából. Az igaz, hogy technikailag hüvelyes növényről van szó, mégis számtalan előnye van, amiért érdemes mogyorót és mogyoróvajat fogyasztani.

1. Csökkenti a koleszterinszintet

Annak ellenére, hogy a mogyoró magas energiatartalmú (magas a kalória- és zsírtartalma), egy tanulmány kimutatta, hogy a mogyoróvaj és földimogyoró csökkenti a koleszterinszintet, anélkül, hogy súlygyarapodást okozna.

2. Segít szinten tartani a vércukorszintet

Egy másik tanulmány igazolta, hogy a mogyoró képes szabályozni a vércukorszintet. A kutatások azt mutatják, hogy némi mogyoró fogyasztása reggelire segíthet a vércukorszintet egész nap kordában tartani, még egy magas kalóriatartalmú ebéd után is. Tehát fogyassz reggelire némi mogyoróvajat!

3. Hozzájárul a karcsúbb test eléréséhez

A mogyoróevők és mogyoróvaj-fogyasztók karcsúbb alakkal rendelkeznek, annak ellenére, hogy több kalóriát esznek.

foldimogyoro2.jpg ()

4. Jó zsírokat tartalmaz

A földimogyoró elősegíti a fogyást, tele van jó zsírokkal – ez alapján találhatod meg a jó mogyorót és jó mogyoróvajat.

5. Javítja a memóriát

Az agy tápláléka a mogyoró, ugyanis B3-vitamintartalma fokozza a szellemi képességeket, de ezen kívül számos tápanyagot tartalmaz, mely további egészségügyi előnyöket eredményez.

6. Magas a tápanyagtartalma

Felpattintod a földimogyoró héját és rengeteg hasznos tápanyag tárul máris eléd! A mogyoró egyedi bioaktív komponenseket tartalmaz, antioxidánsként viselkedik és számos betegség megelőzésében segít.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X