Főoldal > DIÉTA > Soha ne próbáld ki! Ezek a világtörténelem legrosszabb diétái

Soha ne próbáld ki! Ezek a világtörténelem legrosszabb diétái

diétaétkezésfogyásgasztrotáplálkozás
0

Írta:

Vannak bizarr diéták, amiket soha ne próbálj ki – ezeket gyűjtöttük most össze.

A náci diéta

Oroszországban a közelmúltban került a címlapokra az egyik legrémesebb diétás tipp: egy helyi fitneszguru arra ösztönözte az embereket, hogy a villámgyors súlyvesztés érdekében próbáljanak úgy enni, mintha a náci támadás alatti Leningrádban lennének, azaz napi 40 dkg kenyeret és 1 dl vodkát. Ugye nem is kell bizonygatnunk, ez mennyire egészségtelen, arról nem is beszélve, hogy az elgondolás csúfot űz a II. világháború túlélőiből és halottaiból.

Káposztaleves kúra

Zöldségeket enni ugyan nagyon egészséges, de egyoldalúan táplálkozni egyáltalán nem. Tehát ha napokon át mást sem eszel, csak káposztalevest, sokkal többet ártasz a szervezetednek, mint használsz. Hiába a magas rosttartalom, ha vitaminokat, fehérjét és zsírt egyáltalán nem fogyasztasz.

Bébiétel diéta

Lehet, hogy egy 18 hónapos baba vígan eléldegél napi 600 kalóriányi pürésített ételen, de ez egy felnőttnek édeskevés. Lehet, hogy fogysz tőle pár kilót, de eszeveszetten frusztrálni fog, ha folyton kopog a szemed az éhségtől. Ráadásul ez már szinte egyenes út az anorexia felé.

rosszdieta2.jpg ()

Galandféreg diéta

Már a neve is rémesen hangzik, pedig az 1800-as években voltak, akik szándékosan fertőződtek meg a galandférgekkel, hogy a parazitáknak köszönhetően villámgyorsan leadjanak a súlyukból. Természetesen a legtöbb “diéta” a kórházban végződött, az alanyok pedig kínok kínjával tudtak csak megszabadulni az élősködőktől. Már ha egyáltalán sikerült…

Cigaretta fogyókúra

Agyrém, de sokan azért szoknak rá a rettentően káros dohányzásra, mert azt remélik, hogy elveszi az étvágyukat. Vagy fordítva: azért nem mernek leszokni, mert a hízástól tartanak. Pedig a cigaretta sokkal borzalmasabb betegségeket okoz, mint némi háj, amit megfelelő étkezéssel és mozgással egészségesen is el lehet tüntetni.

Sütis fogyókúra

1970-ben a floridai egyetem egyik professzora jött elő a “remek” ötletével: ha semmi mást nem eszel, mint napi 6 alkalommal 300 kalóriatartalmú sütit, fogyni fogsz. Persze a diétának nagy sikere volt az édesszájúak körében, tartósan vékonynak lenni azonban senkinek sem sikerült.

Levegőevés

Általánosságban elmondható, hogy mindenkinek sokkal több időt kellene eltöltenie a friss levegőn, de pusztán levegővel, vagy fénnyel táplálkozni lehetetlen. Tehát a kirándulásokat ne “evés” céljából iktasd be az életedbe, levegővel még senki nem lakott jól. Sőt, biztosan te is hallottál már híreket fénnyel táplált csecsemőkről, akik még az első születésnapjukat sem érték meg. Ne dőlj be minden humbugnak!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X