Ha szereted a paradicsomlét, itt az ideje, hogy minél többet igyál belőle!
A Taiwani Egyetem kutatást végzett: különböző korú nők csoportját vizsgálták, akiknek 2 hónapig minden nap el kellett fogyasztania 250 ml, vagyis egy pohár paradicsomlevet.
A vizsgálatban résztvevő nők nem változtattak étkezési vagy edzési szokásaikon, de már pár nap alatt elkezdték érezni a különbséget. A leggyorsabb és leglátványosabb változás a súlyukat érintette. A vizsgálatok szerint ugyanis radikálisan csökkent a testzsír-százalékuk. A kísérletben résztvevő nők hatalmas változásról számoltak be a testüket illetően a kísérlet végén.
A szemmel látható változásokon túl a résztvevők vizsgálatai alapján megállapítható, hogy a likopinnak (a paradicsomban található antioxidánsnak) köszönhetően csökkent a koleszterinszintjük. A kutatás igazolta, hogy már napi egyetlen pohár paradicsomlé erősíti az immunrendszert, megóvja a szívet a betegségektől és csökkenti a rák kialakulásának kockázatát. Sőt mi több, a paradicsomlé segítette az emésztésük és vízhajtó hatású volt.
A paradicsomlé elképesztően jó hatással volt a bőrükre is, megelőzte és kezelte a bőrbetegségeket, csökkentek a pattanások, a bőr sima és puha tapintásúvá vált.
Fáradtnak érzed magad egy kiadós edzés után? A paradicsomlé a segítségedre lehet, csak igyál meg egy pohárral, és a fáradtság máris a múlté. Nagyon jót tesz a fáradt izmoknak magnéziumtartalma miatt. 100 gramm paradicsomban ez 11 mg magnéziumot jelent. Ezen kívül nagyon jó kálium-, kalcium-, fehérje-, szénhidrát- és C-vitamin-forrás, ezért minél hamarabb iktasd be az étrendedbe.
Ha boltban vásárolod a csodalevet, válassz organikusat, mert különben az eredmények eltérőek lesznek. A legjobb, ha te magad csinálod meg otthon a mixet, ezek a hozzávalók:
– 6 kg paradicsom
– 4 teáskanál cukor / édesítő
– 2 teáskanál só
Így csináld:
A paradicsomokat alaposan mosd meg hideg vízben, szeleteld és hámozd meg, majd tedd fel a cukorral és a sóval együtt főni. Kevergesd meg gyakran, hogy le ne égjen. Amikor a mix elkezd forrni, főzd még 10 percig, aztán vedd le a tűzről. Tedd a főzetet jól záródó üregbe, amikor pedig lehűlt, tedd hűvös helyre.
Fotó: Profimedia – Red Dot