Főoldal > DIÉTA > A legjobb reggeli, hogy elkerüljön a tavaszi fáradtság

A legjobb reggeli, hogy elkerüljön a tavaszi fáradtság

energiafogyásfogyókúragabonapehelygasztrohangulatreggelitavaszi fáradtság
0

Írta:

A tavasz az új kezdet, újulj meg hát te is! Életmódváltásod részeként fogyassz gyakrabban gabonapelyhet vagy kakaót reggelire. Tél végén a szervezet energiatartalékai kiapadnak, töltsd fel őket már a nap elején!

 

A sietős reggelekbe is belefér

A reggeli a sikeres fogyókúra alapja, derült ki az Obesity friss tanulmányából. Bizonyított tény, hogy a reggeli elhagyása kedvezőtlenül hat a napunkra, egész nap kimerültek lehetünk tőle, mégis a kapkodós reggeleknek sokszor a nap első étkezése esik áldozatául. A gabonapehely vagy egy pohár kakaó kitűnő választás azoknak, akik rohanósan kezdik a napot, mivel nincs szükség hozzá annyi előkészületre sem, mint egy szendvics esetén.

reggeli2.jpg ()Energiát ad és jókedvre derít

Tavasszal már reggel kimerülten ébredünk, így kiemelten fontos, hogy megfelelő tápanyagot vegyünk magunkhoz rögtön az ébredés után. A reggeli energiatartalmának kb. 50%-át javasolt szénhidrátból fedezni. Reggeli gyanánt kitűnő szénhidrátforrások a teljes értékű gabonafélék, a gyümölcsök, illetve a zöldségek. De hihetetlenül gyors és kiváló D-vitaminban gazdag napindító lehet egy bögre kakaó, ha a megfelelő fajtát választjuk. Egész napra energiát ad és csökkenti a stresszhormon, a kortizol szintjét.

Kalóriát spórolhatsz vele és javítja az agyműködést

Egy brit kutatásban résztvevők egyötöde kihagyta a reggelit, egyharmaduk gabonapelyhet fogyasztott, a maradék 45 százalék pedig másfajta reggelit választott. Azok, akik gabonapelyhet ettek reggelire, a nap folyamán kevesebb zsírt és szénhidrátot vettek magukhoz, mint azok, akik mást reggeliztek. Egy másik, gyermekek körében végzett kutatás a reggelizés és a kognitív funkciók (figyelem, memória, problémamegoldás) közötti kapcsolatot is vizsgálta. Ennek eredményeképp arra jutottak, hogy azok a gyermekek, akik minden nap reggeliznek, jobb szellemi teljesítményre képesek, ezért gyermekünket se engedjük el reggeli nélkül!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X