Főoldal > DIÉTA > A titkos étel, ami beindítja a fogyást

A titkos étel, ami beindítja a fogyást

diétaétkezésfogyásgasztrotáplálkozás
0

Írta:

Egyszerűen nem tudod abbahagyni a nassolást? A legfrissebb kutatások megtalálták a megoldást!

Egyél egy adag babot, borsót, csicseriborsót vagy lencsét naponta. Ezek a hüvelyesek kiválóan telítenek, ezáltal segítve a fogyást, az Obesity most publikált tanulmánya szerint.

huvelyes2.jpg ()

A Saint Michael Kórház kutatói 9 korábbi klinikai kísérletet vizsgáltak felül 126 résztvevő bevonásával. Azt találták, hogy az emberek 31%-kal jóllakottabbnak érezték magukat 160 g (alig több mint egy csészényi) hüvelyes elfogyasztása után, összehasonlítva azokkal, akik mást fogyasztotta helyette.

Hogy miben rejlik a hüvelyesek mágikus ereje? A kutatók szerint a kulcs az alacsony glikémiás index. A hüvelyesek lassan emésztődnek, ráadásul fehérjében és rostban gazdagok, mindkettő kapcsolatba hozható a sokáig tartó jóllakottsággal és a fogyással is. Sőt mi több, a kutatók arra is felfigyeltek, hogy a hüvelyesekkel remekül helyettesíthető a zsírban gazdag állati fehérje, ezáltal szintén támogatva a súlycsökkentést.

Azt azonban érdemes megemlíteni, hogy a kutatást részben a hüvelyeseket gyártó kanadai társaság finanszírozta, illetve olyan korábbi tanulmányokra épül, amelyek mind azt bizonyították, hogy a bab, a borsó, a csicseriborsó és a bab segíti a fogyást.

Letesztelnéd te is a fogyás „új receptjét”? A kutatók azt javasolják, hogy legalább napi ¾ csészényivel fogyassz el belőlük, ami körülbelül 130 grammnak felel meg. Ráadásul így egészségesebben is étkezhetsz, hiszen ez beleszámít a napi ajánlott 5 adag zöldségbe. 

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X