Főoldal > DIÉTA > Fogyj könnyedén rostban gazdag ételekkel!

Fogyj könnyedén rostban gazdag ételekkel!

diétaétkezésfogyásfogyókúrarosttáplálkozás
0

Írta:

Tudd meg, melyik ételben mennyi rost van!

Egy kutatás során egy éven keresztül figyelemmel kísérték néhány ember diétáját. Azok, akik növelték a rostbevitelt, évi 2,1 kilogrammot vesztettek testsúlyukból. Nemcsak a testsúlyuk csökkent az illetőknek, de a vérnyomásuk is mérséklődött, és az inzulinrezisztenciájuk is tünetmentessé vált. Azt figyelték meg a kutatók, hogy egyetlen változtatás az egészségesebb élet felé egy sor változást indított el, melynek során egészségesebbek és fittebbek lettek az megfigyelt alanyok. Ez is bizonyítja, hogy megéri egy kis figyelmet fordítani az étkezésünkre.

És hogy miket egyél, melyek a legjobb rostos ételek?

Hüvelyesek és magvak

Felezett borsó: 1 csésze 16 g rostot tartalmaz
Lencse: 1 csésze 15,6 g rostot tartalmaz
Fekete bab: 1 csésze 15 g rostot tartalmaz
Sült bab: 1 csésze 10 g rostot tartalmaz
Mandula: egy 28 grammos adagban 3,5 g rost van

rostos2.jpg ()

Teljes kiőrlésű gabonafélék

Spagetti teljes kiőrlésű tésztából: 6,3 g csészénként
Árpa, főtt: 6 g csészénként
Korpapelyhek: ¾ csésze: 5,3 g rost
Zabpehely, instant: 4 g rost csészénként

Gyümölcsök

Málna: 8 g rost csészénként
Körte (hámozatlan): 5,5 g rost
Alma (hámozatlan): 4,4 g rost
Eper: 3 g csészénként

Zöldségek

Articsóka (közepes): 10,3 g rost
Zöldborsó (főtt): 8,8 g rost csészénként
Brokkoli (főtt): 5 g rost csészénként
Kukorica (főtt): 4 g rost csészénként

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X