Főoldal > DIÉTA > Turbózd fel az anyagcseréd!

Turbózd fel az anyagcseréd!

anyagcserediétaedzésfogyásgasztromozgástáplálkozás
0

Írta:

Tökéletes alakot szeretnél? Akkor bizony olyan apróságokra is érdemes ügyelned, hogy reggelizz, vagy kora reggel eddzél, ugyanis ezek mind anyagcseréd beindítását szolgálják. Tippjeinkből megtudhatod, mit tudsz még tenni az ügy érdekében.

 

Eddz!

A reggel végzett edzés hatékonyabb, mint a nap bármely más időpontjában. Ne légy lusta, kelj fel egy órával hamarabb, és irány a futópálya vagy a konditerem. Sokkal fittebben fogsz nekilátni a munkának, plusz az egész napra elintézed, hogy az anyagcseréd gyorsabban működjön.

metab2.jpg ()

Pörögjön a motor!

Ha szeretnéd kimaxolni az edzést, iktass bele 2,5 perces intenzívebb periódusokat, ahol beleadsz apait-anyait. Ezzel nem csak az anyagcserédet pörgeted fel, de plusz 200 kalóriával többet égetsz el, mint egy normál edzés során.

Reggelizz!

Bármennyire is kaotikus a napod, a legfontosabb étkezésről ne feledkezz meg. Egy könnyű reggeli ugyanis energiával tölt fel, és sokkal gyorsabban beindul az emésztésed is, mintha üres gyomorral vágnál neki a napnak.

Építsd az izmot!

A kardioedzések mellett eddig nem végeztél izomnövelő gyakorlatokat? Ideje ezen változtatni. Több izom ugyanis több kalóriát képes elégetni, így a kerékpár vagy az ellipszistréner mellett ne feledkezz meg a súlyzókról sem.

Tízóraizz!

A reggeli és az ebéd között érdemes még beiktatnod egy könnyű étkezést. Így nem csak az energiaszintedet tudod fenntartani, de ebédkor sem fogod teletömni magad. Nem kell semmi bonyolultra gondolni, egy joghurt vagy egy alma bőven megteszi tízórainak.

Fotó: Profimedia – Red Dot

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X