Főoldal > DIÉTA > A Google-diéta: Fordítsd hasznodra a népszerű keresőt!

A Google-diéta: Fordítsd hasznodra a népszerű keresőt!

diétafogyásfogyókúragasztroGoogletáplálkozás
0

Írta:

A cég tulajdonosai rájöttek, hogy az egészséges és motivált munkatársak az irodában is hatékonyabbak. Megmutatjuk, mi a Google-titok, és, hogyan hasznosíthatod te is.

 

1. Gyümölcs és zöldség előtérben

A cég étkezdéibe és kávézóiba belépve szinte beleütközünk a salátabárba, és a hívogató gyümölcsöstál is szem előtt van. Nem véletlenül: amit elsőként meglátunk, ahhoz máris megjön az étvágyunk. Amikor bevezették ezt az elrendezést, egyetlen hónap alatt majdnem 70 százalékkal nőtt a gyümölcsöt majszoló alkalmazottak száma.

Így csináld otthon: a hűtő szem előtt levő polcát töltsd meg zöldségekkel, a konyhapult közepére pedig helyezz egy tálban friss gyümölcsöt.

2. Kisebb tányérok

A menzájukon kétféle – hagyományos méretű és valamivel kisebb – adag közül választhatnak a dolgozók. A nagyobb tányérok tornya fölé kifüggesztettek egy udvarias emlékeztetőt arról, hogy aki nagyobb tányérról eszik, az általában több ételt is fogyaszt el. Az eredmény: 32 százalékos emelkedés a kisebb tányérok használatában.

Így csináld otthon: a hagyományos lapostányérokat cseréld salátástányérokra.

google2.jpg ()

3. Adagold ki előre!

Bár a svédasztaltól nem váltak meg, kipróbálták az előre kiadagolt ételeket, melyek kalóriatartalmát is feltüntették. Egy amerikai tanulmány szerint ugyanis azok, akik előre adagolt előétellel kezdik az étkezést, 45 százalékkal többet fogynak, mint azok, akik maguk porcióznak.

Így csináld otthon: készíts elő pár adagnyi egészséges rágcsálnivalót, és azt vedd elő előételként.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X