Főoldal > DIÉTA > Szuper diéta, amitől az ágyban is jobb leszel

Szuper diéta, amitől az ágyban is jobb leszel

afrodiziákumdiétafogyásgyorsételnassolásszerelemszextáplálkozás
0

Írta:

A szexuális életed felpezsdítése egyszerűbb, mint gondolnád, és nem kell rögtön ezoterikus fortélyokhoz folyamodnod. Valójában már most sok olyan vitamint, tápanyagot fogyasztasz, amelyekkel ráerősítesz a szenvedélyes éjszakákra, a probléma csak az lehet, hogy nem elegendő mennyiségben viszed be ezeket a szervezetedbe.

A következő táplálkozási „tedd” és „ne tedd” lista hatására nemcsak hogy visszatér a romantika a mindennapjaitokba, de az egészségetek is jobb lesz.

Őrizd meg az egyensúlyt!

Tedd: A reggeli legyen kiegyensúlyozott

A reggeli tartalmazzon fehérjét és rostokat egyaránt, jöhet a joghurt gyümölccsel vagy egy-két szelet teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítós megkenve mogyoróvajjal. A protein és a rost kettősével biztosítható a megfelelő energiaszint; a több energia azt is jelenti, hogy nem lesztek fáradtak, amikor hazaestek a munkából, szóval önfeledten élvezhetitek majd egymás társaságát.

Ne tedd: Túl sok szénhidrát

A szénhidrátban gazdag reggeli, például egy kifli krémsajttal megkoronázva kész katasztrófa – a vércukorszint hirtelen megugrik, majd leesik, emiatt teljesen lelassulsz. Semmihez nem lesz kedved – kivéve ahhoz, hogy szunyókálj egyet.

szexdieta2.jpg ()

Hidratálj!

Tedd: Igyál elég folyadékot

Ha ügyelsz rá, hogy hidratált maradj, akkor mentálisan és fizikailag is éber leszel, no és persze az éjszakai extra teljesítményre is képes leszel. A nap folyamán kortyolj alacsony kalóriatartalmú italokat és csipegess olyan ételeket, amelyeknek magas a víztartalmuk (pl. szőlő, narancs, mandarin, uborka).

Ne tedd: Túlzásba vitt tejeskávé

A reggeli kávé, tea beindít és segít összpontosítani, de ha egész álló nap koffeines italokat szürcsölsz (energiaitalt, teát, kávét vagy éppen kólát), estére biztos, hogy totálisan ideges leszel; végképp semmi kedved nem lesz ahhoz, hogy összebújj a kedveseddel.

Működjenek olajozottan a dolgok!

Tedd: A zöldségeket olívaolajjal ízesítsd és rágcsálj dióféléket

Ha ragaszkodsz az alacsony zsírtartalmú étrendhez, azzal csak azt éred el, hogy a szervezetedben a nemi hormonok szintje nem lesz megfelelő, így a felfokozott vágy lesz az utolsó, ami a hálószobátokat jellemezné. Ne zárd ki a zsírokat a táplálkozásodból, egyél egészséges telítetlen zsírokat – ezek főként az olívaolajban, a zsíros halakban és a dióban találhatók meg. Ne feledkezz meg az omega-3 zsírsavakról sem, ezek szintén a zsíros halakban és a diófélékben lelhetők fel. Az omega-3 segíthet abban az esetben is, ha enyhe depressziótól szenvedsz.

Ne tedd: Túl sok vörös hús és finomított lisztből készült pékáru fogyasztása

Az egészségtelen telített és transzzsírok hozzájárulnak az elzáródott artériák kialakulásához és mérsékelik a vér áramlását is. Az ilyen zsírok hatására nem mellesleg a férfiaknak nem lesz egy könnyen erekciójuk, ezért is érdemes nagy ívben elkerülni őket. Sőt, egy kutatás arra jutott, hogy minél magasabb egy férfi koleszterinszintje, annál valószínűbb, hogy erekciós problémákkal küzd.

Maradj a sovány mellett!

Tedd: Egyél csirkét, halat és sovány fehérjéket

Ha az étrendedben nincs elég fehérje, akkor a dopamin szintje az agyban (egy neurotranszmitter, amely hozzájárul a boldogság érzésének és a romantikus érzelmek kialakulásához) leesik, emiatt nem igazán leszel a toppon és biztos, hogy az ágyban maximum csak aludni fogtok.

Ne tedd: Kalóriában gazdag gyorskaják nassolása

Nem tesz jót se neked, se neki, és jó pár pluszcentivel megnöveli a körfogatodat is. Ha kövérnek, csúnyának érzed magad, garantált, hogy nem akarsz majd megszabadulni a ruháidtól és nem leszel kész egy szenvedélyes éjszakára. A pozitív testképért sokat kell tenni, mind lelkileg, mind pedig fizikailag. Táplálkozz helyesen, és a gyorskajákat, édességeket csak mértékkel fogyaszd, minél ritkábban.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X