Főoldal > DIÉTA > Szuper tippek: Fogyj éhezés nélkül!

Szuper tippek: Fogyj éhezés nélkül!

diétaétkezésfogyásfogyókúrakalória
0

Írta:

Eláruljuk, mi az eredményes fogyás titka

Nem kell ahhoz szigorú diétát követned, hogy leadd a felesleget és meg is tartsd az ideális testsúlyodat. Valójában a legjobb stratégia rendkívül egyszerű: a nap folyamán lakj jól egészséges, feldolgozatlan ételekkel. Ahelyett, hogy arra összpontosítanál, hogy mennyit eszel, sokkal hatékonyabb, ha arra figyelsz, mit eszel. Ugyanis szinte lehetetlen, hogy túlzásokba ess, ha a tányérodat rostokban és tápanyagokban gazdag finomságokkal pakolod meg.

Felejtsd el a kalóriaszámlálást (és ezzel az állandó frusztrációt is) és térj át a vegetáriánus étrendre. Azáltal, ha kiiktatod az állati termékeket az étrendedből, tartós pozitív változásokat hozhatsz az életedbe – beleértve a fogyást, a megnövekedett energiaszintet, a szebb bőrt és a javuló sportteljesítményt is, valamint az emésztési problémákat is magad mögött tudhatod. Mindezen felül minden étkezés rendkívül ízletes és tökéletesen el is telít. Egyél naponta legalább 4-5 alkalommal kisebb adagokat 2-4 óránként, és kerüld a feldolgozott élelmiszereket, valamint a cukor- és fehérliszt tartalmú termékeket.

kokusz2.jpg ()

Így fogj hozzá

A drasztikus változások az étrendedben egyik napról a másikra megterhelőek lehetnek (és ritkán vezetnek tartós változáshoz), ezért lépésről-lépésre haladj. Kezdd azzal, hogy először csak egy ételcsoportot helyettesítesz egy másikkal és szép lassan szorítsd ki a többit is, ameddig már egyáltalán nem érzed a hiányukat.

Íme, néhány egyszerű tipp, mit mire cserélj, hogy minél több növényi alapú élelmiszert iktass be az étrendedbe:

– Tehéntej helyett igyál több: mandula-, rizs-, szója- vagy kókusztejet (a natúr, cukrozatlan változatot válaszd)

– Hús helyett egyél több: babot, hüvelyeseket és tofut

– Sajt helyett fogyassz több: humuszt, olívaolajat és balzsamecetet (párolt vagy grillezett zöldségekhez, salátákhoz)

– Tojás helyett egyél több növényi alapú fehérjeturmixot (ez az edzés előtt és után is jótékony hatással bír), mandulavajat és zabpelyhet


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X