Főoldal > DIÉTA > Vigyázz, a tonhal károsíthatja az egészséged!

Vigyázz, a tonhal károsíthatja az egészséged!

halhalkonzervkonzervtonhal
0

Írta:

A tonhal nem mindig egészséges

A konzerv tonhal könnyen tartalmazhat higanyt és poliklórozott bifenileket, ami nagyon káros lehet az egészségedre. Ez a két összetevő jelen van ugyanis a tengervízben, mert a halak ürüléke tartalmazza, ez pedig feloldódik a tengerben.

A tudósok szerint a tonhal nagyobb mennyiségben tartalmaz ilyen veszélyes toxinokat, mint a cápa vagy a kardhal. Ennek az az oka, hogy a táplálékláncban alacsonyan helyezkedik el, így a tonhal kapja a legmagasabb szintű szennyeződést.
A javasolt fogyasztás korlátai eltérhetnek, ugyanis férfiak esetében a heti 4, míg nőknél heti 2 alkalom jelenti a limitet.

chunks of canned tuna in glass bowl, Image: 256912658, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Digifoodstock

A tonhal az egészséges, zsírmentes halak kategóriájába tartozik, de heti 2-szer nyugodt szívvel fogyaszthatod ezt az igazán jótékony olajos halat. Előnye még, hogy sok szénhidrátot, fehérjét tartalmaz, azonban kevés zsírt, ezért kiváló fogyókúrás étel.

Légy azért óvatos és kellőképp gyanakvó, amikor tonhalat eszel. A legjobban úgy védekezhetsz, ha eltávolítasz minden olajat a hal felszínéről, amit csak lehet.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X