Főoldal > DIÉTA > 6 szokatlan trükk a lapos hasért

6 szokatlan trükk a lapos hasért

bikinidiétafogyáshashormonlaposlapos hastestúszógumizsír
0

Írta:

A következőkben amerikai táplálkozási szakértők és orvosok tanácsait osztjuk meg, amelyekkel csökkentheted a hasad körfogatát, és máris nem lesz olyan távoli álom az a kiszemelt szűk farmer.

 

Egyél a mágikus időpontban!

Fontos, hogy délután 3 és 4 óra között elcsipegess egy kis rágcsálnivalót, ami lehet egy darabka sajt vagy néhány szem mandula egy alma társaságában. A lényeg, hogy ezt sose mulaszd el, mert ezzel az apró harapnivalóval felturbózod az anyagcseréd és a vércukorszint is helyrerázódik.

Labdázz!

Na de nem ám a pöttyös labdával! Szerezz be egy fitballt és a következő gyakorlatot hetente háromszor hajtsd végre: feküdj a talajon a hátadra, a karok kinyújtva a fej felett, a lábak szintén kinyújtva. A fejed felett ragadd meg a fitballt, majd húzd a labdát a mellkashoz, mindeközben a lábakat is emeld fel és közelítsd a lasztihoz, ezután pedig helyezd a bokák közé. A lábaiddal engedd le a talajra a labdát, a karokat pedig nyújtsd ki. Ezt a labdás feladatot 10-12-szer ismételd meg, de arra figyelj, hogy a derekad ne mozduljon el a talajtól a gyakorlat kivitelezése során.

A „tengeri sószórót” rázd inkább!

Kíváncsi vagy a fő bűnösre, ami miatt puffad a hasad? A felelős az étrendedben lévő só. Használj természetes, tengeri sót, aminek kisebb a nátriumtartalma a hagyományos, asztali sónál. Tartsd magad távol a szójaszósztól is: még az alacsony nátriumtartalmúnak titulált szójaszószban is túl sok a nátrium mennyisége, ami így azonnali puffadást okoz. Ehelyett ízesítsd az ételeket friss paradicsomszósszal vagy egy csipetnyi cayenne-i borssal, ami még az anyagcserét is felpörgeti.

salt2.jpg ()

Erősíts rá a hasi zsírt támadó hormonra!

Törekedj a nullához közelítő cukorbevitelre! Így az inzulinszinted alacsony marad, miközben a glukagon szintje magas lesz. A glukagon igazi „jó barát” a hasi zsírpárnákkal való küzdelemben, hatására tulajdonképpen a zsírból energia lesz.

Rágj!

Az alapos rágás az egyik legfontosabb és leghatékonyabb tipp a puffadás megelőzésében. Az ételeket egészen addig rágd, amíg teljesen pépes nem lesz. Az emésztés már a szájban elkezdődik, és a helytelen rágással eleve nem lehet az ételt megfelelően megemészteni.

A felülés legyen az utolsó feladat a lapos hasért folytatott harcban!

Ha valóban lapos hasat szeretnél, akkor kövesd a „DKIF” elvet! Azaz elsőként összpontosíts a Diétára, ne hanyagold a Kardiót, ugyanakkor ügyelj az Izmok fejlesztésére is, és utolsó helyen szerepeljenek a zsírpárna nélküli has érdekében az izzasztó Felülések. Kövesd ezt a négy szempontot, így biztonságosan és egészségesen fogyhatsz hetente egy kilót. Ha teheted, naponta egy órát szánj az egészséges finomságok elkészítésére. Heti háromszor-ötször 20 percet áldozz az életedből a kardióra és heti háromszor 15 percben foglalatoskodj az izmaid erősítésével súlyzós edzés keretein belül. Végül, de nem utolsó sorban hetente háromszor 5 percet szánj a felülésekre – ennyi bőven elég lesz.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X