Főoldal > DIÉTA > 7 frissítő szuperétel a kirobbanó formáért

7 frissítő szuperétel a kirobbanó formáért

antioxidánscsokienergiafrissességszervezetvitamin
0

Írta:

Edd bátran ezeket az ételeket, mert segítenek a fogyásban, és még finomak is!

Tökmag

A tökmag remek magnéziumforrásként szolgál, amitől az energiaszinted és az anyagcseréd az egekben szárnyal majd. Szórj egy negyed csésze tökmagot a reggeli rántottádba, joghurtodba, vagy müzlidbe.

Alacsony zsírtartalmú natúr joghurt

Az alacsony zsírtartalmú natúr joghurt rendkívül gazdag B-vitaminban, ami segít a reggelire elfogyasztott szénhidrátok lebontásában, akárcsak a koenzimek. Kitűnő hatással van az emésztésedre, ezért érdemes rendszeresen fogyasztanod.

Barna rizs

A szénhidrátok segítenek a tripofán nevű aminosavnak a vérből az agyba jutnia, ahol a hangulatfokozó, idegnyugtató vegyület, a szerotonin termelődik. Óvakodj azonban a fehér kenyértől: a finomított szénhidrátok könnyen elronthatják a kedved.

energiacikk1.jpg ()

Szárított sárgabarack

A glükóz napközben fontos üzemanyag lehet a tested számára: a sárgabarackban található természetes cukrok felturbózzák a vércukorszintedet, így az agyad is jobban működik. Az aszalt sárgabarackkal egy egészséges adag vasat is juttatsz a szervezetedbe, ami elengedhetetlenül fontos a szürkeállományod és az izmaid oxigénellátásához.

Étcsokoládé

Német kutatók megállapították, hogy a flavonoidokban gazdag étcsokoládé ellazítja a véredényeket, és sakkban tartja a vérnyomásodat, ami a stressz miatt könnyen megugorhat. Egy másik német tanulmány szerint a csokoládémajszolás csökkenti a negatív gondolatok számát, így akár az idegesítő főnöködet is képes leszel figyelmen kívül hagyni.

Cseresznye

A kutatások kimutatták, hogy az antocianinok igazán hatásosak izomgyulladás és izomláz ellen. A cseresznye pedig bővelkedik bennük. Csomagolj el pár tucatot (friss vagy szárított formában) a táskádba, ha esetleg nassolni szeretnél.

Áfonya

A fekete áfonya többek között magas antioxidáns- és vitamintartalma miatt igazi csodabogyó hírében áll: a napi áfonya adagod segítségével megőrizheted agyad frissességét, serkented az emlékezést, továbbá a szembetegségek ellen is eredményesen bevethető.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X