Főoldal > DIÉTA > A legrosszabb nyári italok a testednek

A legrosszabb nyári italok a testednek

cukordiétaenergiafogyásgyümölcsléitalkávérossz
0

Írta:

Bár nagyon finomak ezek a hűsítő nyári italok, jobban jársz, ha inkább nem fogyasztod őket!

Gyümölcslé

Az italokon található “gyümölcsital” vagy “gyümölcskoktél” felirat szinte minden esetben a színes-cukrozott víz szinonimájának tekinthető. Ha valóban egészséges, színezék-, cukor- és tartósítószer-mentes italt szeretnél, csavard ki magadnak a friss gyümölcsök levét, a dobozos és az üveges verziók között ugyanis nem fogsz ilyen természetes verziót találni.

Tejszínes kávéitalok

A teljes tejjel készült nagy pohár jegeskávé tejszínhabbal és csokiszósszal akár 800 kalóriát is tartalmazhat, valamint a harmadát a maximálisan ajánlott telített zsír-bevitelnek (ami az artériák elzáródását okozhatja)! De miért is olyan édes ez a tejszínes ital? A válasz sokkoló: egy átlagos jegeskávé 170 gramm cukrot tartalmaz, amitől valóságos cukorsokkban lesz részed.

Light szénsavas üdítők

A light kóla ugyan kalóriamentes, azonban emellett 100 százalékosan tápanyagmentes is. Emellett ha egész nap diétás kólát szürcsölsz, jó esély van arra, hogy nem iszol olyan egészséges italokat, amelyekre a szervezetednek valóban szüksége lenne (szénsavmentes ásványvíz, tea). Hetente 1-2 doboz diétás kóla még nem a világ vége, azonban ha napi 5-6 dobozzal fogyasztasz, azzal komoly károkat okozol a szervezetedben.

ital2.jpg ()

„Egészséges” gyümölcsturmixok

A gyümölcs valóban egészséges, azonban a literes, cukrozott turmix 700 kalóriával, és kevesebb mint 2 gramm fehérjetartalommal, már közel sem az. Ez ugyanis olyan, mintha megennél egy ültő helyedben egy egész ananászt, egy mangót, egy csésze áfonyát, és egy csésze epret. Hiába származnak ugyanis a kalóriák egészséges ételekből, ha többet eszel, mint amit el tud égetni a szervezeted, az zsírként rakódik le rád.

Sportitalok

Ha az edzésedet egy sportitallal zárod, az visszavetheti a fogyás ütemét. Számos sportital ugyanis természetes és mesterséges édesítőszerek keverékét tartalmazza, plusz egy jókora listányit mindenféle kimondhatatlan nevű adalékanyagból. Válaszd inkább a vitaminokkal dúsított, nullakalóriás változatokat.

Energiaitalok

Amikor az emberek energiaitalra gondolnak, valószínűleg olyan termékek jutnak eszükbe, amelyek koffeint tartalmaznak. A probléma az, hogy a legtöbb energiaital túl sok koffeint és cukrot tartalmaz, így ugyan adnak egy rövidtávú energialöketet, azonban ez gyorsan elmúlik, és utána rosszabb állapotban leszel, mint előtte. Ha szeretnéd felturbózni magad, válaszd inkább a zöld teát, vagy nassolj el egy marék diót.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X