Fogyni szeretnél, de állandóan éhes vagy, és így nem megy a fölösleges kilók leadása? Próbáld ki ezeket az ételeket, hogy tápláljanak és csillapítsák az étvágyadat is.
Amit soha ne feledj!
– Ha fogyni akarsz, legjobb, ha naponta legalább 4-5 alakommal eszel, és a napi bevitel nem haladja meg az 1500-2000 kcal-t (próbáld ki a kedvenceidet energiaszegény formában).
– Egyél minél több zöldséget, gyümölcsöt, akár főzelék formájában is.
– Használj kevesebb zsíradékot a főzéshez-sütéshez.
– Ne egyél egyszerre több húst 10 dkg-nál, de felvágottból és sajtból is elég 3-5dkg.
– Ha nassolni vágysz, egyél joghurtot, gyümölcsöt nyersen vagy sülve, vagy rágcsálj el pár szem olajos magot.
Három hasznos recept:
Gombás burgonyaleves
Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg burgonya
15 dkg gomba
2 dkg margarin
10 dkg vöröshagyma
1gerezd fokhagyma
1 tyúkhúsleves kocka
1 cs. finomra vágott petrezselyem
1 zöld és 1 piros húsú paprika
majoranna, só, bors ízlés szerint
Elkészítés: Forrósítsd fel a margarint, majd tedd bele az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és az apró kockára vágott burgonyát. Kicsit pirítsd meg és engedd fel kb. 1 liter vízzel, ízesítsd sóval, borssal, majd hagyd lefedve főni. Közben a paprikát és a gombát darabold fel és amikor a burgonya már majdnem puha, add hozzá a leveshez, a leveskockával együtt. Végül ízesítsd majorannával, és forrald össze. Melegen tálald, és hintsd meg petrezselyemmel.
Tenegeri halfilé pirított burgonyával
Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg halfilé
3 ek. liszt
80 dkg burgonya
2 ek. olaj
3 dkg vaj
1citrom
ízlés szerint fűszerpaprika, fehér bors, só
Elkészítés: Töröld szárazra papírral a halat és kend meg paprikával és borssal. Forrósítsd fel az olajat és tedd bele az apóra vágott burgonyát, sózd meg, majd fedő alatt párold tíz percig. Adj hozzá 1 dkg vajat, és fedő nélkül, néhányszor óvatosan megkeverve pirítsd meg. A halszeleteket forgasd meg lisztben. A maradék vajat olvaszd fel a serpenyőben, és süsd a halszeletek mindkét oldalát rózsaszínűre. Tálaláskor enyhén sózd meg, díszítsd citromgerezdekkel és tálald pirított burgonyával.
Kapros uborkasláta
Hozzávalók(4 személyre):
50 dkg kígyóuborka
2 dl 12%-os tejföl
1 kis pohár joghurt
1 cs. kapor
1 gerez fokhagyma
ízlés szerint őrölt fehér bors, mustár, só
Elkészítés: Aprítsd vékony csíkokra az uborkát. A tejfölt keverd össze a joghurttal, a mustárral, a sóval, a fehér borssal és a zúzott fokhagymával. A kaporból néhány levélkét tegyél félre a díszítéshez, a többit vágd apróra és tedd az öntetbe. Majd keverd bele az uborkát lazán a masszába. Tedd salátás tálkákba, fedd le és tedd a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor díszítsd a félretett kaporlevelekkel.
Gyümölcssaláta
Hozzávalók(4 személyre):
30 dkg alma
2 db narancs
20 dkg ananász (friss vagy cukor nélküli)
1 citrom
1 kivi
Elkészítés: Facsard ki az egyik narancs levét és keverd össze az 1 citrom levével (ha kell, édesítővel ízesítsd). Díszítésnek rakj félre fél kivit és négy gerezd narancsot, a többi gyümölcsöt aprítsd kis darabokra, majd keverd össze a gyümölcssaláta levével. Tedd a hűtőbe egy órára, hogy összeérjen. Tálalás előtt keverd át még egyszer óvatosan, végül tedd üvegtálba és díszítsd a félretett gyümölcsökkel.