Főoldal > DIÉTA > Meglepő ételek, amelyek hasznosak számodra

Meglepő ételek, amelyek hasznosak számodra

ételkókuszsalátaöntetvaj
0

Írta:

Iktasd be a vajat, az étcsokoládét vagy a hagyományos salátaönteteket újra az étrendedbe!

Vaj

A vaj a legtöbb egészségtudatos ember számára elenyésző számú pozitív gondolattal társul, pedig számos táplálkozási előnyt élvezhetünk fogyasztásával. A kutatások kimutatták, hogy a vajban található zsír segít a szervezetünknek hatékonyabban felszívni például az A-, a D-, az E- és a K-vitamint. Ezért minél gyorsabban helyezd vissza ezt a krémes, tápanyagokban gazdag pirítósfeltétet az étrendedbe!
Diétás tipp: A tejszínes vajkrémek segítségével a kalóriákból is lefaraghatsz.

Zsíros salátaöntet

Az éttermekben már rutinszerűen alacsony zsírtartalmú önteteket rendelsz? Ezáltal több cukrot fogyaszthatsz, mivel a hiányzó zsír ízét általában cukorral pótolják. Ennek köszönhetően pedig a zsírszegény változatok is több száz kalóriát tartalmaznak adagonként. Egy kevés zsír valójában segít a szervezetednek hasznosítani a zöldségekben található tápanyagokat. Válogass nyugodtan a hagyományos, zsíros salátaöntetekből, és ne aggódj –ezeknek ugyanis rendkívül alacsony az egészségtelen telített zsír tartalmuk.

Étcsokoládé

Bátran egyél a csábító finomságból! Ugyanis ha étcsokoládét fogyasztasz, feltöltődsz a flavonoidoktól, a szívbarát vegyületektől, amelyek megtalálhatóak a vörösborban és a zöld teában is. Egy 45 grammos étcsokoládé szelet körülbelül 200 kalóriát és 2 gramm fehérjét tartalmaz.

meglepo2.jpg ()

Kókusz

A kókusz valóban tartalmaz telített zsírokat. Azonban ez a trópusi különlegesség szívbarát is egyben, mivel a telített zsír tartalmának az 50%-a laurinsavból áll, ami jelentősen növeli a szervezetedben a jó koleszterin szintjét. A kókusz továbbá remek mangánforrás. Nassolj egy maréknyi aprított, cukrozatlan változatot étkezések között, vagy használd fel a sütésnél.

 Tejföl

A krémes tejföl meglepően alacsony nátriumtartalommal bír. Ha szeretnél a chiliszósz vagy a héjában főtt krumpli tetejére rakni belőle pár evőkanállal (a hagyományos, 20%-os zsírtartalommal rendelkező változatból), mindössze 52 kalóriával és csak körülbelül 2 gramm telített zsírral (ami kevesebb, mint amennyi három deci 2,8%-os tejben található) koronázod meg az adagodat.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X