Főoldal > DIÉTA > Tartsd kordában az éhségrohamokat!

Tartsd kordában az éhségrohamokat!

diétaéhségrohamfogyásfogyókúragasztronasinassolástáplálkozás
0

Írta:

Így szabadulj meg a kellemetlen éhségrohamoktól!

1. Állítsd át az étrended!

Általában azt kívánjuk meg ellenállhatatlanul, amit egyébként is gyakran enni szoktunk (és amiről megpróbálunk leszokni). Vagyis az egészségesebb étrendre való áttérés segíthet az étrended átalakításában, ami előbb-utóbb magával hozza azt is, hogy elkezdesz az új, egészségesebb ételekre és italokra vágyni. Persze ez nem megy azonnal, számíts rá, hogy lesz még pár nehezebb heted, mint ahogyan arra is, hogy teljesen nem tudod majd „eltörölni” a régi kedvenceid iránti rokonszenvedet. Mindenesetre több kutatás is igazolja, hogy ha több gyümölcsöt és salátát eszel, egy idő után többször fogod ezeket megkívánni, mint a chipset és a csokit.

2. Kombinálj!

Ha semmiképpen nem tudsz ellenállni a csoki kísértésének, kombináld valamilyen egészséges étellel: így egyrészt kevesebbet eszel belőle, másfelől pedig az édességvágyad is kielégül (bónuszként pedig nem fogod úgy érezni, hogy teljesen alulmaradtál az éhségrohammal szemben). Például olvassz fel egy kis csokit, és csepegtesd rá néhány szelet banánra, almára vagy mandulára. Így nem érzed majd úgy, hogy megvontál magadtól valami finomat, a gyümölcsből pedig egészséges tápanyagokhoz jut hozzá a szervezeted.

banana.jpg ()

3. Válaszd a minőséget!

Sőt engedj meg magadnak egy csipetnyi luxust, ahelyett, hogy egy nagy tábla olcsó csokival hódolnál az édességnek. Így egyfelől kényeztetésnek érzed majd az édességet, másfelől pedig sokkal kevesebb üres kalóriát fogyasztasz el, mint egy tábla olcsósággal, ráadásul anyagilag is körülbelül ugyanott leszel. Az apró luxuscsokit pedig igyekezz pici falatonként, minden ízt kiélvezve elfogyasztani, ne egy falatra habzsold be.

4. Rágcsálj diót!

Ha nem tudsz ellenállni az éhségrohamnak, próbáld ki a következő trükköt: igyál meg két nagy pohár vizet, és egyél pár szem diót, mogyorót, mandulát vagy füldimogyorót, de egy marék diákcsemege is jó ötlet. Ez a rágcsálnivaló sokkal egészségesebb, mint egy marék chips vagy egy tábla csoki, és úgy eltelít, hogy körülbelül 15-20 perc múlva nyoma sem lesz az ellenállhatatlan éhségrohamnak.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X