Főoldal > DIÉTA > 6 ok, amiért a bio mellett kell döntened!

6 ok, amiért a bio mellett kell döntened!

bioegészségélelmiszergasztrokörnyezettermék
0

Írta:

Biozöldség, biotojás, biotej, sőt már biozokni is kapható! Következzen 6 bizonyíték, hogy a bio nem csak egy újabb, hangzatos trend, hanem valóban segítesz vele – magadnak és a környezetednek is.

 

1. Automatikusan környezetvédővé változol

Íme egy rövid lista azokról a dolgokról, amelyekkel az biogazdaságok segítenek megőrizni a talaj, a víz, a levegő és a szervezetünk tisztaságát: nem használnak mérgező műtrágyákat, növényvédőszereket, gombaölőt, gyomirtót, szennyvíziszapot, antibiotikumot és növekedési hormonokat. Mindezek súlyos fizikai károsodást okoznak az emberekre, valamint a méhekre, denevérekre, békákra és a halakra nézve.

2. Egészségesebb leszel

Fizethetsz egy kicsit többet most, vagy később – akkor sajnos már az egészségügyi ellátás költségeit. A mezőgazdasági vegyi anyagok gyakran felelősek a következőkért: cukorbetegség, elhízás, rák, allergia, asztma, meddőség, vetélés, születési rendellenességek, ADHD-szindróma (figyelemhiány és hiperaktivitás) és talán még az autizmusért is. Ráadásul a tudomány még csak a felszínen kapirgál, még ki sem derült, valójában mekkora kárt okoznak ezek a toxinok az egészségünknek.

3. Hozzájárulsz egy jobb világ teremtéséhez

Olyan, mint egy jótékonysági adomány, de ahelyett, hogy egy közvetítőn keresztül adakoznál, a pénz közvetlenül segít jó emberek egy teljes láncolatának, családoknak, hat a környezetre és az egészségedre is.

bio2.jpg ()

4. Segítesz megelőzni az éghajlatváltozást

A biogazdaságokban minden lehetséges praktikát bevetnek, hogy a létező összes teremtmény élőhelyét fenntartsák, nem használják a már említett a káros anyagokat, így segítenek a bolygónkat egészségesen tartani. Így amellett, hogy bizonyos fajokat megvédesz a kipusztulástól (megőrizve ezzel a tápláléklánc folyamatát), a globális felmelegedés ellen is sokat teszel.

5. Hozzájárulsz az aszályok és az áradások elkerüléséhez

A legújabb kutatások kimutatták, hogy a szerves talaj sokkal inkább nedvszívó, mint a kémiailag tenyésztett változat. Ez azt jelent, hogy több értékes vizet rejt aszályokok és áradások idején is. A növények sokkal nagyobbra tudnak nőni, rugalmasabb a gyökérzetük még szélsőséges időjárás esetén is, ha szerves talajban növekednek.

6. Sokkal jobb az íze

Ha jó minőségű, bio élelmiszert vásárolsz, garantáltan finomabbat fogsz enni, mintha nem a bio mellett döntöttél volna. Az ételek ízébe beépül a meleg napfény, a gazdag termőföld, a kristálytiszta víz és a szerető gondoskodás zamata.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X