Főoldal > DIÉTA > Diétázz okosan: 10 apró lépés a nagy változásért

Diétázz okosan: 10 apró lépés a nagy változásért

diétafogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta:

Fogadd meg ezeket a tippeket, hogy jobban menjen a fogyás!

1. Barátod, a kajanapló

Légy alapos, és jegyezd fel, mennyit ettél, mikor és mit! Talán kíméletlennek hangzik, de bizonyítottan hatásos: a kajanaplóval diétázók átlagosan kétszer olyan gyorsan képesek leadni a vágyott súlyt, mint akik nem alkalmazzák a módszert. Ezért már megéri, igaz?

2. Használd ki a reklámidőt

Mostantól a reklám ne csak a gyártóknak jelentsen hasznot, hanem neked is: a kedvenc műsoraid reklámideje tökéletesen alkalmas, hogy lépcsőzz egyet, tekerj kicsit a szobabiciklin vagy akár csak végigtáncolj egy-két számot. Bármit, csak pattanj fel néhány percre a kanapéról!

3. Le a transzzsírsavakkal

A top 5-ös veszélylista a következő: sütik, cukor, jégkrém, chips és sült krumpli. Ha hetente mondjuk 6 alkalommal szoktál ilyesmit enni, ne skippeld őket azonnal, inkább haladj fokozatosan: először csak 5-ször, aztán már csak 4-szer…és hirtelen hipp-hopp, eltűnnek!

4. Támaszkodj a netre

Kérd olyan magazinok és receptoldalak hírleveleit (és/vagy tölts le ilyen appokat), amik támogatják a fogyókúrádat. Például, ha minden nap kapsz mailben egy ínycsiklandó salireceptet, már nem tűnik akkora lemondásnak, hogy ezt ebédelj. Éljen az inspiráció!


5. Még egy kis séta

Ugye tudod, hogy napi 30 perc mozgás az alap? Ha pedig erre még 10-15 percet ráhúzol, sokkal könnyebben fogysz majd. Engedj a kutyusod sétáért könyörgő tekintetének, vagy fuss össze a barátnőddel a Margitszigeten egy kis dumcsira, és közben tégy a karcsúságodért.

dieta2.jpg ()

6. Egy kis izommunka

Az izmaink szerencsére nem érzékelik a különbséget egy teljes edzés és egy pár perces tréning között, így ha alkalmad van rá, dolgoztasd meg őket egy kicsit csak úgy, edzéstől függetlenül. Végezz vádli- és karerősítő gyakorlatokat egy székkel vagy a lépcsőn, akár csak pár percen át – az eredmény felemelő lesz.

7. Szeretünk, pedométer!

Ismered a pedométert? Ez az okos kis szerkentyű a testedre erősítve azt tartja számon, hány lépést teszel egy nap. Egy egészséges felnőtt napi „lépésszükséglete” 2500, tehát folyton ellenőrizheted, eleget mozogtál-e aznap, vagy még be kell iktatnod egy rövid sétát.

8. Csináld magad!

Tudod, miért jó magad készítette ebédet enni? Ezer oka van: szabályozhatod az adag nagyságát, tudod, mi kerül az ételedbe, olcsóbb, és a fiúkollégák meggyőződhetnek róla, hogy egy igazi kis házitündér vagy. Szükséges még győzködnünk?

9. Tartsd be a 2 km-es szabályt!

Lassan már mindenhová autóval vagy tömegközlekedéssel járunk, pedig a napi 2 km séta az egészséges élet alapja. Ezért azt javasoljuk, hogy ahová csak lehet, sétálj, főleg most, hogy kitört a tavasz!

10. Lassan rágj, tovább érsz

Íme, egy szuper kis trükk, hogyan álld meg a habzsolást: ha mondjuk megkívánod a csokit, először csak szívd be az illatát, nézegesd meg jól, és képzeld el az ízét. Majd harapj belőle egy apró falatot, tartsd a szádban 10 másodpercig, és hagyd elolvadni, mielőtt lenyelnéd. Ha még mindig kívánod, harapj még egy falatot, de ezúttal 20 másodpercig tartsd a szádban nyelés előtt. Fogadunk, hogy ha ezt betartod, nem jutsz el a negyedik falatig! 

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X