Főoldal > DIÉTA > Tomán Szabina mindig csúcsformában – és másoknak is segít!

Tomán Szabina mindig csúcsformában – és másoknak is segít!

diétaétkezésfehérediétafogyásmodellTomán Szabina
0

Írta:

Tomán Szabina sikeres modell, üzletasszony, aki amellett, hogy magát mindig igyekszik csúcsformában tartani, másoknak is próbál segíteni a fogyásban és az egészséges életmódban – elmesélte, hogyan.

Modellként hogyan tartottad magad formában, hogyan ügyeltél a súlyodra, hogyan mozogtál?

A bemutatókra mindig éheztetéssel kínoztam a testemet, mert az volt a leggyorsabb út a fogyáshoz. Itt mi nem is súlyban mértük a fogyást, hanem centikben. A 90-60-90-nek kellett mindig megfelelni és arra törekedtem, hogy minél hamarabb elérjem az ehhez tartozó testsúlyt. Mivel sokat utaztam, a sport nem volt mindennapos része az életemnek. Amikor kevesebb munkám volt, akkor többet tudtam magamra figyelni. Az utazások közben sem hagytam ki mondjuk a felüléseket, amiket lakáson belül meg lehetett csinálni. Volt egy-két olyan gyakorlat, amit az edzőm mutatott meg. Emellett a futás az, amihez még tudtam nyúlni, amikor külföldön voltam.

Voltak-e valaha súlyproblémáid, ha igen, mikor, és azokat hogyan oldottad meg?

Először a terhességem után kellett ezzel igazán szembesülnöm. Nagyon sokat híztam, 30 kilót összesen,  és az utolsó 10-15 kilót sehogy nem tudtam leadni. Elkezdtem fogyókúrázni, mert nem éreztem jól magam a bőrömben. Rátaláltam egy szlovák termékre és a fehérjediétára, ami annyira hatásos volt, hogy nagyon gyorsan látványos eredményt hozott. Miközben átváltoztam, egészséges és végig jókedélyű maradtam. Az ismerőseim, barátnőim rögtön elkezdtek kérdezősködni. Mivel én még kijártam akkor Szlovákiába, elkezdtem behozni nekik a terméket. Olyan gyorsan keltette fel a termék egy széles réteg érdeklődését, hogy egyik napról a másikra kizárólagos forgalmazójuk lettem. Az elmúlt évek alatt rengeteget tanultam, tapasztaltam, ezért úgy döntöttem, megcsinálom a saját termékeimet. Nem csak a termékek forgalmazásával, hanem táplálkozási tanácsadással is foglalkozunk. Nem pusztán a fogyókúra a cél, hanem hogy megtanítsuk a vendégeket egy kifejezetten egészségmegőrző, illetve betegséget megelőző életmódra.

Miért kezdtél el másokkal is foglalkozni, miért gondoltad úgy, hogy a módszered megosztod másokkal is?

Még mindig az ad a legtöbbet, amikor személyesen adhatom át vendégeimnek a saját tapasztalatomat, vagy mesélhetek nekik másokéról. Ha egy kicsit változtatok az életvitelén. Persze nem mindenkinél működik. Van olyan, aki hitetlen – és mivel én nem tukmálom a termékeimet – elengedem a kezét. Aki ide bejön, az már tudja, hogy mire vállalkozik, mit akar. Az elmúlt egy-két évben nem is volt olyan vendég, aki úgy ment volna el az első konzultáció után, hogy ebbe nem vág bele.

Franciaországban van egy gyár, ahol készülnek a termékek, és látni rólad fotókat, ahogy ott állsz fehér köpenyben, sapkával a fejeden. Hogy képzeljük el a fejlesztést?

Ezt úgy kell elképzelni, hogy először is ízvariációkra teszek javaslatot. Vegyük példának a gulyáslevest, most épp ezt fejlesztjük. Kiküldöm a receptet, hogy lássák, mi egy gulyásleves alapja, összetétele, és hogyan készül el. Ezek alapján a fejlesztők  elkezdenek  olyan alapleveleket készíteni, amiben jól oldódnak a fehérjék, illetve nem csapódnak ki. Ezután kimegyek, kóstolok, tesztelek. A gyárban, ha még kell valamit változtatni, akkor megtehetjük. Ezt én kontrollálom. Nem szeretném, ha a magyarok azt mondanák, ez nem is gulyásleves, hanem halászlé ízű.

Egy napig ülök egy laboratóriumban, ahol főzünk, keverünk, kavarunk. Úgy néz ki, mintha valamilyen új tudományos dolgot most fedeznénk fel. Pedig nem. Csak egy levest csinálunk. Viszont azt nagy műgonddal tesszük. Amikor véglegesítettük az ízt és az összetevőket, a termék egy francia laboratóriumba megy bevizsgálásra. Megkapjuk rá az engedélyt, és elkezdődhet a gyártás. Jön a próbanyomás, a próbacsomagolás a Toman-fólia segítségével, mely kizárólag itthon készül. Végül megérkezik az áru szépen befóliázva, tasakokban, itthon csomagoljuk és áruljuk.

Mi az életfilozófiád?

Már fiatal lányként, a modellkedés alatt felismertem, hogy több lábon kell állnia egy nőnek. Hiába voltam itthon a top 5 között, hiába voltam külföldön is sikeres, mindig is úgy gondoltam, hogy a későbbiekben valami mással szeretnék foglalkozni. Büszke vagyok rá, hogy a modellkedés, majd a családalapítás után most már üzletasszonyként is megállom a helyem. Teljes az életem, nincs hiányérzetem. Azt gondolom, és nevezzük ezt az életfilozófiámnak, hogy minden nőnek meg kell találnia a maga egyensúlyát a családi élete, a munkája, a külseje és az egészsége tekintetében. Ebben segítem őket én magam is.

Néhány sikertörténetet megosztanál?

Sok van. Egy fogorvosnővel a mai napig kapcsolatban vagyok, aki a férjével jött hozzám. A férje mondta, hogy itt van az Ulla Popken aranykártyánk, és az én feleségem vágya az, hogy a Zaraban és a Mangoban vásároljon. Ezt nem sikerült elérni 10 év alatt, most bármit megteszünk, bármire készen állunk. Elkezdtünk dolgozni a hölggyel, akitől a mai napig mindig kapok képet, hogy most épp az előbb említett üzletek valamelyikéből jön ki. Az aranykártyát azóta kettévágták. Még a cipőmérete is megváltozott, és sokkal sikkesebb lábbeliket vásárolhat, már hordhat magassarkút is.
Emlékezetes még egy idősebb házaspár. Ott a férj csak azért kezdte el, hogy a feleségét támogassa. Együtt fogyókúráztak, és a nő 42 év házasság után dicsérte a férjét, hogy úgy néz ki most, mint egy Adonisz. A férj pedig elmondta, hogy elvitte az asszonyt bálba, és mindenki őt nézte, ő volt a legszebb. Ezek mind imádnivaló élmények, visszajelzések. Ezért is szeretek a vendégekkel foglalkozni.

Te fogyasztod ezeket a termékeket?

Igen. Nem nagyon eszem édességet. Ha édességhiányom van, akkor Toman snacket eszem. Tudom, mi van benne, bízom benne. Nekem is van egy képem magamról. Nem leszek soha újra 56 kg a 180-as magasságomhoz, de azért 60-62 kg szeretek lenni. Nekem ez jól esik, a koromhoz, magasságomhoz ez tökéletes.

Milyen életmódtanácsokkal látnád el az olvasókat?

Az első és nagyon fontos információ az az, hogy aki fogyni szeretne, annak az étkezési programját kell teljesen megváltoztatni. A jó fogyáshoz a helyes táplálkozáson keresztül lehet csak eljutni. Ez fontos és ezt meg kell tanulni. Nagyon sok információ van az interneten, nagyon sok információt tud a szomszéd, a legjobb barátnő, az edző, de mindenkinek meg kell találnia a saját maga útját. Meg kell találni azt, ami a te hétköznapjaidnak, rutinodnak felel meg. Semmiféleképpen ne válasszuk a drasztikus fogyókúrákat, semmiféle olyan csodatablettában nem lehet megbízni, ami azt mondja, hogy három nap múlva 10 kilót fogunk fogyni. A táplálkozásra kell nagyon odafigyelni, a mennyiségre és a minőségre.

Hogy teremted meg az életedben az egyensúlyt?

Nagyon sok mindent csinálok. Két központot építünk, jönnek az újabb termékek, most lettünk kisvállalkozásból középvállalkozás. Rohamosan növekedünk, ez sokszor kaotikus. Nem tagadom, mindig kell valahol tüzet oltani. Nekem kell helytállni, bár vannak segítségeim. De én vagyok az, aki rábólint a végső megoldásra.

Amihez ragaszkodom, és amiből nem engedek, az a kislányom ideje. Négy órától nyolc óráig, amíg Amirával aktívan lehetünk, nem fogadok telefont, nem dolgozom egyáltalán. Tudatosan félrerakok ilyenkor minden mást. Azt kell érezze, hogy ebben az időszakban ő számomra a legfontosabb.

A táplálkozásra mindig figyelek. Szeretném ezt benne is tudatosítani, hogy mi a jó és mi a rossz. Nem szeretem, amikor egy cuki mesefigurát tesznek a legegészségtelenebb, gyerekeknek szánt élelmiszerekre. Ezeket nem vesszük meg. Megvesszük inkább mesekönyvben, enni pedig olyan dolgokat eszünk, amik finomak és egészségesek. Neki nincs súlyfeleslege, sőt. Most épp rohamosan nyúlik. A tudatosságra nevelem őt is.

Mitől sikeres egy nő ma Magyarországon?

Szerintem egy nőnek is mindig figyelnie kell arra, hogy ne üljön le és ne kényelmesedjen el az “anyaság égisze” alatt. Folyamatosan fejlődni, tanulni kell, mindig meg-megújulni. Ha két lábbal a földön járunk, és szívvel lélekkel, női energiákkal töltjük meg a családunkat, munkánkat, mindenképpen sikerre visszük, amibe belevágunk. Erre a nők kifejezetten képesek és alkalmasak, teremtő energiáik bármire képessé teszi őket.

Fotó: TomanDiet


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X