Főoldal > DIÉTA > 7 szuper trükk a lapos hasért

7 szuper trükk a lapos hasért

egészségételétkezéslapos has
0

Írta:

Fogadd meg ezeket a tanácsokat, hogy laposabb lehessen a hasad, mint valaha!

1. Egyél desszertet!

Igen, fogyassz egy kevés desszertet minden főétkezés után. Egy kisebb adag ugyanis tökéletes lezárása az evésnek. A legjobb, ha egy-két darab magas kakaótartalmú étcsokoládét majszolsz el ebéd után.

2. Tejbajuszra fel!

A kutatások szerint 1800 milligramm kalcium naponta körülbelül 80 kalória lerakódását képes megakadályozni. Emeld a kalciumbeviteledet azzal, hogy a reggeli kávédat egy bögre zsírszegény tejjel készíted el, és minél több zsírszegény tejterméket fogyasztasz a nap folyamán.

laposhas2.jpg ()

3. Fűszerezz!

A kapszaicin, az erőspaprika “csípős” molekulája átmenetileg felpörgeti az anyagcserédet. A tejtermékek jobban semlegesítik a kapszaicin izzadást okozó tulajdonságát, mint a víz, ezért a csípős ételeket érdemes ezekkel párosítanod.

4. Válts bióra!

Érdemes minél kevesebb adalékanyaggal és színezékkel dúsított terméket választanod. A biogazdálkodásból származó tönkölybúza termékek például reggelire tökéletesek: magas rosttartalmuk miatt sokáig jóllakott leszel tőlük, így a túlevést is elkerülheted.

5. Hagyd meg a héjat!

Apropó rostok: rengeteg található a zöldségek és a gyümölcsök héjban: legyen szó a krumpliról, az almáról, vagy akár a körtéről. Még a narancs héja is értékes tápanyagokat tartalmaz: nem kell megenned az egészet, de a belül található fehér részeket érdemes elfogyasztanod – ezek ugyanis tele vannak flavonoidokkal, amelyek rendkívül jótékony hatást gyakorolnak a szívedre.

6. Vegyél darabolt zöldségeket!

Valóban többe kerül egy előmosott és feldarabolt zöldséget megvenni, azonban könnyebben és gyorsabban el is tudod ezeket fogyasztani. Érdemes ilyen egészséges rágcsálnivalókat magadnál tartanod tízóraira és uzsonnára, így ha éhes vagy, nem kell leszaladnod a kávézóba, hogy egy magas kalóriatartalmú süteménnyel terheld meg a szervezetedet.

laposhas3.jpg ()

7. Egyél lassan és komótosan!

Válassz olyan éttermeket, ahol nem kell rohannod. Ha az étkezést nem siettetik, könnyebb változtatnod a hozzáállásodon is. Ez azt jelenti, hogy a tested (és nem az üres tányérod) jelezni fog, amikor elég.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X