Főoldal > DIÉTA > Így fogyj egy hét alatt 3 kilót!

Így fogyj egy hét alatt 3 kilót!

diétafogyókúrakilórizs
0

Írta:

Ha végigcsinálod ezt az egy hetes diétát, biztos lehetsz benne, hogy megszabadulhatsz néhány felesleges kilótól!

Ez alatt a hét alatt tartózkodj az alkoholtól, és mindennap igyál meg 10 pohár ásványvizet!

Első nap

Ezen a napon csak gyümölcsöket fogyaszthatsz, bármit, kivéve banánt! Erősen ajánlott, hogy legnagyobb arányban a dinnye szerepeljen a menüsorodban, főképp görögdinnye. Ha a gyümölcsevést kizárólag a dinnye-majszolásra korlátozod, akkor még nagyobb löketet adhatsz a fogyókúrádnak.

Mi történik: Ezzel az első nappal felkészíted a szervezeted a programra. Az egyetlen tápanyagforrás a különféle gyümölcsök, amelyek a természet nyújtotta tökéletes étkek. A gyümölcsökkel megőrizheted a táplálkozásban rejlő egyensúlyt és változatosságot.

Második nap

Ma a zöldségek vannak soron. Bármilyen nyers vagy főtt zöldséget ehetsz, és annyit, amennyi beléd fér. Fontos, hogy a napot komplex szénhidrátokkal kezdd, ezért reggelizz két nagyobb, fóliában sült krumplit. A krumplit nyugodtan megkenheted egy kevés vajjal.

kilo2.jpg ()Mi történik: Mivel a reggelt komplex szénhidráttal indítod, ezzel egész napra biztosítod a szükséges energiát. A nap további részében a zöldségek dominálnak, amelyekben csekély a kalóriák száma, ugyanakkor egész napra feltöltenek a lényeges tápanyagokkal és rostokkal.

Harmadik nap

Kedvedre válogathatsz a zöldségek és a gyümölcsök között. Határt a mennyiségben csak a jóllakottságod szabhat. Ám a banán továbbra is tiltólistán van, és most csatlakozik hozzá a krumpli is.

Mi történik: A krumplit azért kell a nap folyamán mellőzni, mert a szükséges szénhidráthoz a gyümölcsökből jutsz hozzá. A szervezeted most már készen áll rá, hogy elégesse a felesleges kilókat. Noha valószínűleg ma még erősen áhitozni fogsz a finom falatok után, de tarts ki, ez az érzés a negyedik napra mérséklődni fog!

Negyedik nap

A főszereplő a banán és a tej. A nap során legalább nyolc darab banánt csipegess el és kortyolj el három pohár tejet (amennyiben laktózérzékeny vagy, válaszd a szója- vagy rizstejet). Ezt az ebéd során kombináld a következő speciális levessel:

Hozzávalók: 7 dl víz, 6 nagyobb vöröshagyma, 2 zöldpaprika, egy egész paradicsom, egy fej káposzta, egy csokor zellerzöld. Kedvedre fűszerezheted és ízesítheted.

Mi történik: A banán, a tej, és a leves kombinációja első hallásra meglehetősen bizarrnak tűnik, és aligha áhítozik bárki erre az összeállításra. Lehet, hogy nem fogod megenni az ajánlott napi 8 banánt, de ettől függetlenül a banán rendkívül fontos a benne lévő kálium miatt. A nap során azt is észre fogod venni, hogy egyre kevésbé vágyakozol az édességek után.

Ötödik nap

Ma „lakomázni” fogsz! A menün olyan finomságok szerepelnek, mint a marhahús és a paradicsom. Egyél meg két szelet, kb. 30 dekás sovány marhahús szeletet. A hamburger is rendben van, feltéve, ha a zsemle teljes kiőrlésű. A húst társítsd a nap folyamán 6 paradicsommal, emellett fokozd a vízfogyasztást is, napi 2 literig meg se állj! Ez azért kell, hogy megtisztítsd a szervezeted a felhalmozódott méreganyagoktól.

Mi történik: A marhahúsra a vas és a fehérje miatt van szükség, a paradicsom pedig az emésztést segíti és gondoskodik a rostbevitelről. Ha nem kívánod, nem kell megenned a marhahús egészét, ellenben a paradicsomot maradéktalanul pusztítsd el.

Hatodik nap

A marhahús ezen a napon különféle zöldségek társaságában kerül a tányérodra. Ma bármennyi sovány marhahúst és zöldséget megehetsz.

Mi történik: A zöldségekből rengeteg vitaminhoz és rosthoz juthatsz hozzá, erre azért is szükség van, mert a hatodik napra a szervezet teljesen átállt „fogyás-üzemmódra”, így feltétlenül gondoskodni kell a vitaminok pótlásáról. A tükörben ma már szemmel látható különbséget észlelhetsz a kezdeti állapothoz képest.

Hetedik nap

A mai ételbeviteled barnarizsből, frissen facsart gyümölcsléből, és a kedvenc zöldségeidből álljon.

Mi történik: Ez a nap a program egészséges lezárása. Egy héten keresztül erős kontroll alatt tartottad a szervezeted és ezért nagyon is hálás lesz, hiszen valamennyi méreganyagtól megszabadítottad. Reméljük, a mérleg nyelve is elmozdult a kívánt irányba!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X