Főoldal > DIÉTA > A legveszélyesebb „egészséges” ételek

A legveszélyesebb „egészséges” ételek

egészségtáplálkozás
0

Írta:

Eddig azt hittük, ezek az ételek egészségesek, de úgy látszik, ez mégsem igaz!

Müzliszeletek

A sok különféle ízesítésű szelet gyakorlatilag nem más, mint vitaminnal és proteinnel dúsított cukorbomba. Egészségesnek tűnhetnek, de a zsiradékok és a hozzáadott mesterséges édesítő- és tartósítószerek következtében jobban hizlalnak, mint egy forró, gőzölgő brownie. Fogyaszd inkább frissen a gyümölcsöket és a müzlit!

Aszalt gyümölcsök

Az aszalás következtében a gyümölcsök elveszítik a nedvességet, ami segítené a megemésztésüket. Amit viszont nem veszítenek el, az a természetes cukortartalom, és ennek következtében jóval károsabbak lesznek aszalva, mint aszalatlanul. Szóval ha teheted, inkább a friss vagy a fagyasztott változatot válaszd.

Joghurt (főleg, ha ízesített)

Most már mindenféle gyümölccsel, sőt, nagymama sütije-ízben is találsz joghurtot az üzletek polcain, de ne dőlj be a marketingnek: a mesterséges színezékek és ízfokozók szinte csak cukorból állnak. Válassz ehelyett inkább natúr joghurtot – abból is az alacsony zsírtartalmút, mondjuk a görögöt -, és ízesítsd házilag gyümölccsel vagy mézzel.

joghurt2.jpg ()

Korpás muffin

Pedig milyen trendin és wellnessesen hangzik, nem? Sajnos egy korpás muffin több mint 400 kalóriát és 15 gramm zsírt tartalmaz – ennek nagy része pedig a felhasznált cukorból és lisztből származik. Próbálkozz inkább a teljes kiőrlésű változattal, lehetőleg ízesítés nélkül!

Készen kapható salátaöntetek

Csupán két kanálnyi a bolti zacskós vagy üveges saliöntetből, és 500 mg sodium kerül a szervezetedbe, ami könnyedén magas vérnyomást okozhat. Jobb ötlet, ha otthon készítesz salátaöntetet balzsamecetből vagy olívaolajból, citromléből és szezonális fűszerekből, mint a bors, a kurkuma vagy a mustármag.

Pulykaburger

Azt hinnéd, ha a gyorsétteremben pulykaburgert rendelsz a hagyományos helyett, az kevésbé hizlal, de sajnos ki kell ábrándítanunk: egy pulykafasírt több mint 600 kcal-t és 30 gramm zsírt tartalmaz. Nem kevés, igaz? A jó hír viszont, hogy a marha sem sokkal többet, így ha legközelebb elcsábulsz egy kis gyorskajára, nem kell a hús fajtáján kattognod. Hogy mentsd a helyzetet, rendelj mellé egy adag zöldsalit!

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X