Főoldal > DIÉTA > A fogyás kulcsa: a barna zsír!

A fogyás kulcsa: a barna zsír!

barna zsírfogyásfogyókúragasztrohízás
0

Írta:

A kutatók egészen mostanáig azt hitték, hogy a barna zsír csak a kisbabák és a gyerekek testében van jelen, korral elveszítjük.

A friss kutatások azonban rávilágítottak, hogy a felnőtteknek is van barna zsírszövetük, amely a nyak hátsó részén, a csont alatt található, és szorosan kapcsolatba hozható a fogyással. A babazsír lehet tehát a válasz arra, hogyan képes a testünk fogyasztó üzemmódra kapcsolni.

A bostoni Joslin Diabétesz Központ kutatói felfedezték, hogy a barna zsírszövet valójában jelentős kalóriát éget és energiát használ fel, főleg hideg időben. Amikor fagyos a hőmérséklet, ezek a sejtek sokkal aktívabbak, ellentétben a fehér zsírsejtekkel, amelyek csupán raktározzák az energiát és nem képesek hatékonyan elégetni a kalóriákat.

A kutatók folyamatosan próbálják feltárni a zsírégetés valódi titkát, hogy hosszú távon is megoldást nyújtsanak az elhízott és a túlsúlyos emberek számára.  Igyekeznek lerántani a leplet például arról a különös jelenségről, hogy egyes emberek sokkal hízékonyabbak, mint mások. A legutóbbi kutatások egyértelműen hangsúlyozzák a barna zsír és a fogyás közti szoros kapcsolatot.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X