Főoldal > DIÉTA > Édességre vágysz? Csökkentsd a nassolási vágyat egészségesen!

Édességre vágysz? Csökkentsd a nassolási vágyat egészségesen!

édességegészségnasinassolás
0

Írta:

Némi cukor nem árt, a gond akkor van, hogyha nem tudod felbecsülni a feldolgozott cukormennyiség mértékét: az édességek és a péksütemények ugyanis rengeteg kalóriát tartalmaznak. Ezért válassz helyettük egészséges, de kevesebb energiájú édességet.

Szerencsére léteznek egészséges és kalóriaszegény alternatívák, amelyek csökkentik édesség utáni vágyát. A friss gyümölcs például kiváló választás, mert édes és emellett tele van rosttal. A szárított gyümölcs is jó alternatívája a cukornak, csak vigyázz, hogy egy adagnál – mintegy maroknyi – ne fogyassz többet egyszerre. Ez utóbbi ugyanis négyszer annyi cukrot és így kalóriát tartalmaz, mint friss párja, de szerencsére létezik már 100 százalékban természetes szárított gyümölcs, ami hozzáadott cukor nélkül készült.

A gyümölcslekvár szintén jó választás, egyél hozzá magas rosttartalmú, teljes kiőrlésű kekszet. Ehetsz még fagyasztott szőlőt, de itt is vigyázz, hogy egyszerre 17 szemnél – ami egy adag – ne egyél többet.

Kiváló édességhelyettesítő a napjainkban divattá vált frozen yoghurt is, természetesen csakis zsírszegény alapanyagokból készítve és legfeljebb teljes kiőrlésű gabonával megszórva a tetején.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X