Főoldal > DIÉTA > Felveszi a harcot a zsírokkal a grapefruitlé

Felveszi a harcot a zsírokkal a grapefruitlé

diétaétkezésfogyásgrapefruitital
0

Írta:

Aki küzd a súlyával és eddig nem szerette a grapefruitlevelet, lehet, hogy hamarosan megváltozik a véleménye.

Egy új, egereken végzett kutatás ugyanis kimutatta, hogy a gyümölcslé fogyasztása némileg ellensúlyozza a magas zsírtartalmú étrend súlygyarapodásra gyakorolt hatását – írja a Dumbout.

A vizsgálatban résztvevő egerek mindegyikét magas zsírtartalmú ételekkel etették, ugyanakkor egy részüknek naponta adtak grapefruitlevet, míg a kontrollcsoport tagjai ehelyett mesterséges édesítőszerrel ízesített vizet kaptak. Száz nap elteltével a két csoport súlyának alakulásában kimutatható különbséget fedeztek fel a kutatók.

Megállapították, hogy a kontrollcsoport tagjai, akiket ugyanannyi kalóriával és ugyanúgy magas zsírtartalmú ételekkel etettek a vizsgált időszak alatt, 18 százalékkal több súlyt szedtek fel, mint azok az állatok, akik emellett mindennap ittak a gyümölcsléből.

Bár mindez jó hírnek tűnik, természetesen a súlygyarapodás elkerülhetetlen azok esetében, akik zsíros, kalóriadús ételeket fogyasztanak, ezért önmagában a grapefruitlé nem hozza meg a kívánt súly elérését – figyelmeztetnek a szerzők.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X