Főoldal > DIÉTA > Így csapd be a gyomrod, hogy fogyj!

Így csapd be a gyomrod, hogy fogyj!

diétafogyásfogyókúragasztrogyomornapszaktáplálkozás
0

Írta:

Szerintük a bélrendszernek megvan a saját cirkadián ritmusa, vagy más néven élettani napszaki ritmusa. Apró trükkökkel azonban becsaphatod a gyomrod és így sokat tehetsz az elhízás és a cukorbetegség megelőzéséért.

 

Evés közben a gyomor megnyúlik, ami aktiválja a gyomorban lévő idegeket, ezek pedig napszaktól függően reagálnak az ingerre. Mivel napközben az idegek kevésbé érzékenyek, ezért többet tudsz enni, míg éjjel ennek a fordítottja történik: az idegek érzékenyebbek, így hamarabb érzed magát jóllakottnak.

Ennek a ritmusnak a megzavarása okozhatja, hogy az éjszakai munkarendben dolgozók, akik érthető okokból éjjel többet, míg nappal kevesebbet esznek, hajlamosabbak az elhízásra, mint a normál, nappali műszakban dolgozó kortársaik.

Egy korai szakaszában lévő kutatás szerint be lehet állítani az étkezés idejét, és így megakadályozható a súlygyarapodás. Más kutatások szerint az, hogy mikor és mit kellene enni, a napszaktól függ.

tojas2.jpg ()

Kezdd a napot fehérjével

Vizsgálatok ugyanis kimutatták, hogy akik reggelire magas proteintartalmú ételt – például tojást – fogyasztanak, ebédkor nem olyan éhesek, ezért kevesebbet esznek összehasonlítva azokkal, akik szénhidrátban gazdag étellel kezdik a napot.

 

Ebédelj 3 óra előtt

Ezzel nagyban hozzájárulsz a fogyás sikeréhez, mintha későbbre halasztanád a nap legnagyobb étkezését. Ebéd után három órával szintén egyél egy kis fehérjét, például zsírszegény túrót, ami csökkenti az éhségérzetet. Mindemellett minimalizálja 8 órára azt a napközbeni időt, amit étkezéssel töltesz, mellyel szintén tehetsz az elhízás és a cukorbetegség megelőzéséért.

Forrás: OrientPress Hírügynökség (OPH)

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X