Főoldal > DIÉTA > Hétköznapi zsírgyilkos ételek

Hétköznapi zsírgyilkos ételek

chilidiétaétkezésfogyásgyors diétazöld teazsírgyilkos
0

Írta:

Hívd segítségül ezeket a hétköznapi ételeket a fogyáshoz!

Egy csésze forró tea

A pletykák a zöld teáról igaznak bizonyulnak. Tele van ugyanis egy katekin nevű vegyi anyaggal, ami felgyorsítja az anyagcserét. A kutatások szerint egy csésze zöld tea ugyan nem elegendő, azonban napi hat vagy több csésze elfogyasztása már serkenti a fogyást. Nem szereted az ízét? Próbáld meg tabletta formájában bevinni a szervezetedbe!

Zsírégetés chilivel

Amerikai laboratóriumi tesztek kimutatták, hogy a kapszaicin, a chili paprika intenzív ízét biztosító összetevő majdnem a kétszeresére növelheti a kalóriaégetés mértékét, emellett pedig eredményesen harcol a zsírlerakódás ellen. Túl csípős számodra? Próbálj ki chili-kivonatot tartalmazó táplálékkiegészítőket, amelyek zsírégető hatásuk által segítenek felpörgetni az anyagcserédet.

Aludj többet, stresszelj kevesebbet!

Ha szeretnél fogyni, próbálj meg az esti órákban már pihenni (természetesen 18 óra után már ne egyél – ez nem csak a minőségi alvás, hanem a diétád szempontjából sem elhanyagolható fontosságú tényező) és feküdj le még éjfél előtt. Egy hat hónapon át tartó kutatás kimutatta, hogy azoknak az embereknek alacsonyabb a stressz szintjük, akik több mint hat órát alszanak éjszaka, így pedig a fogyókúrájuk sikeressége is valószínűbb.

zsireg2.jpg ()

Igyál minél több ásványvizet

Mindannyian ismerjük a vízivás egészségre gyakorolt pozitív hatását, azonban a berlini tudósok felfedezték, hogy az anyagcserénket is remekül befolyásolja. Az egyik vizsgálatban 500 ml víz elfogyasztása után fél órán belül 30%-kal fokozta az anyagcserét, és mindezt 25 extra kalória elégetésével koronázta meg. Ez ugyan nem egy óriási szám, azonban az is köztudott, hogy sok kicsi sokra megy.

Mandarinnal a zsírpárnák ellen

Ha veszíteni akarsz a testzsírodból, a nobiletin (ami a mandarinban is megtalálható) segíthet neked ebben. Amerikai tudósok kimutatták, hogy napi egy mandarin serkenti azokat a géneket, amelyek a felesleges zsír elégetéséért felelősek, míg akadályozza azokat, amelyek az zsír beépülését támogatják.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X