Főoldal > DIÉTA > Így tartsd be a diétádat, ha nagy a csábítás

Így tartsd be a diétádat, ha nagy a csábítás

alkoholdiétaételkalória
0

Írta:

Egy átlagember társaságban 44%-kal több kalóriát visz be a szervezetébe, mintha egyedül étkezne, mivel ilyen helyzetekben általában olyan választék áll rendelkezésre, amelyre igazán nehéz nemet mondani. Éppen ezért érkezz felkészülten az ilyen eseményekre, indulás előtt állíts össze fejben egy listát, amelynek minden pontját tartsd be.

 

Ne érkezz farkaséhesen!

Mielőtt elindulnál otthonról, egyél egy kis uzsonnát, ami állhat néhány szelet teljes kiőrlésű rágcsálnivalóból, vagy pár szem dióból és mogyoróból. Így nem érkezel kopogó szemekkel a buliba, és nem veted rá magad perceken belül a büféasztal csábító finomságaira.

Legyél utolsó a sorban

Az ételek vizuális erejét nem szabad alábecsülni. Gondolj csak egy minden földi jóval megrakott svédasztalra, majd képzeld el ugyanezt hatalmas tumultus közepette. Így már kevésbé csábító, igaz? Ha a sor végére állsz, lecsillapodik annyira az étvágyad mire sorra kerülsz, hogy nem esel túlzásokba.

vacsi1.jpg ()

Igyál fröccsöt!

Ha túl sok alkoholt iszol annak mind a táncparketten, mind az ételes pultnál kontrollvesztés lesz a vége. A tiszta alkohol vagy koktélok helyett inkább igyál fröccsöt, így kellemes hangulatban telik majd az egész estéd, anélkül, hogy elvesztenéd a fejed. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb alkoholnak igen magas a kalóriatartalma (Vodka: 96 kcal; Martini: 160kcal), a fröccs azonban igazán jó kompromisszumos megoldás.

Ne viselj laza ruhát!

Egy bővebb blúz vagy laza nadrág bizony megtévesztően hathat, hiszen kényelmes ruhában kevésbé érzed, hogy mikor ettél túl sokat. Ha ezzel szemben szűk ruhában mész, vagy övet veszel, sokkal hamarabb érezni fogod, hogy mikor elég a nassolásból.

vacsi2.jpg ()

Tartsd magad a szabályaidhoz!

Mindenekelőtt, ne építs ételtornyot, és fogadd meg, hogy nem halmozol egymásra ételeket. Csak kis tányérból egyél, így könnyen el tudod kerülni, hogy nagy adagokat szedjél magadnak. Ne repetázz, mindig csak egyszer rakd meg a tányérodat, természetesen az előbbiek figyelembevételével. Soha ne fogadj el maradékot. Akármennyire kedvesen is kínálja a házigazda, mondj nemet, különben aligha tudsz majd otthon is nemet mondani a finom ételekre.

Sürögj-forogj!

Légy jó vendég, és segíts a házigazdának a szervírozásban, vagy a mosogatásban. Ha folyamatosan elfoglalod magad, nem elég, hogy jó színben tűnsz fel, de az evésre sem jut majd túl sok időd.  A teendők végeztével se lankadj, ismerkedj, ápold a kapcsolatot barátaiddal, vagy vedd birtokba a táncteret, hiszen így legalább kalóriát égetsz.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X