Főoldal > DIÉTA > Szuperételek a lapos hasért

Szuperételek a lapos hasért

diétaétkezésfogyásfogyókúralapos haszsírégetés
0

Írta:

Ezek az ételek hozzásegítenek, hogy minden eddiginél laposabb legyen a hasad!

Avokádó

Szuperereje a telítetlen zsírokban rejlik. Tanulmányok szerint azok a fogyókúrázók, akik telítetlen zsírsavakat fogyasztanak a diétájuk során, több súlyt veszítenek a has- és deréktájról, mint a többiek. Az avokádóban található egészséges zsírok megakadályozzák a zsír felhalmozódását a szervezetben, ezáltal hozzájárulnak a laposabb hashoz és a vékonyabb derékhoz.

Zöld tea

Fogyasztásával felpörgethető az anyagcsere: napi három csésze zöld tea felturbózza az anyagcserét, a benne lévő ECGC pedig segít a kalóriák elégetésében. Emellett antioxidánsokat is tartalmaz, valamint élénkíti a szervezetet.

, Image: 268181291, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alena Ceplová - ČIF

Joghurt

A tejtermékben lévő jótékony baktériumok segítenek a haspuffadás megelőzésében. Már napi egy csésze probiotikus joghurt elfogyasztása ösztönzi a jó baktériumok növekedését a bélben. Ezek segítik az emésztést, javítják a bélflóra állapotát, és csökkentik a felfújódás mértékét.

Áfonya

A benne lévő antioxidánsok javítják a szervezet véráramlását, amely által több oxigénhez jutnak az izmok. Emiatt könnyebb lehet az edzés, így előfordulhat, hogy hosszabban és gyakrabban dolgoztatod a hasadat, amely erősebbé és laposabbá válik.

Bulgur

Alacsony zsírtartalmú és lassan felszívódó szénhidrát, amely megfelelő tápanyagokat biztosít a fogyókúrázók számára is. Egy csésze főtt bulgur rengeteg rostot tartalmaz, amely javítja az emésztést, alacsonyan tartja a vércukorszintet, lassan szívódik fel, és kevés kalóriát tartalmaz.

kakao2.jpg ()

Kakaó

Ez a finom édes ital remek izomépítő hatással bír, emellett a tejtartalma miatt gazdag kalciumban is. Kutatások szerint azok a sportolók, akik edzés után kakaót fogyasztottak, alacsonyabb mértékű izomkárosodást szenvedtek az intenzív edzések után, mint a kakaót nem fogyasztók. Fontos azonban, hogy alacsony cukortartalmú kakaót igyunk, így annak szénhidráttartalma nem terheli meg a szervezetet, és nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X