Főoldal > DIÉTA > Zöld utat a zöld ételeknek!

Zöld utat a zöld ételeknek!

zöld ételzöld levelű zöldségzöldség
0

Írta:

Egyél egy kis zöldet is!

Megfigyelted már, hogy nem csak ruhát, sminket, de gyakran ételt is a színe alapján választasz? Ez egyáltalán nem véletlen, hiszen minden szín sajátos rezgéssel és gyógyító erővel bír, és annak megfelelően választasz, hogy éppen mire van szüksége a szervezetednek. Ma a zöld ételek egészségmegőrző szerepéről olvashatsz.

Mivel a növények zöld színe a napsütés hatására jön létre, ezért azok tulajdonképpen tele vannak napfénnyel. Mivel igen étvágygerjesztőek, szinte minden főétkezés részei; elég ha csak a salátákra gondolunk. Ne hagyd, hogy egyetlen nap is elmúljon úgy, hogy nem fogyasztottál zöldeket, hiszen rengeteg előnye van, ha változatosan, „sokszínűen” étkezel. Egyél minél több uborkát, zöldborsót, spenótot, szőlőt, brokkolit, paprikát, avokádót, kivit és kelbimbót. Meglátod, szervezeted meghálálja.

Kiváló fiatalítószerek

Tudjuk: nem csak külsőleg kell ápolnunk szervezetünket, de a belső hidratálás is elengedhetetlen. A zöld ételek segítenek abban, hogy bőröd ápolt, hidratált és fiatalos maradjon. Ugye nem kell kétszer mondanunk, hogy rágcsálj el egy uborkát?

Rákmegelőzőek

A rákot korai felismeréssel nagy eséllyel lehet gyógyítani, de még jobb, ha megelőzzük. Egészséges életmóddal sokat tehetsz ezért, de érdemes odafigyelni arra, hogy sok olyan ételt fogyassz, ami segít csökkenteni a kockázatot. Ha sok zöldet eszel, rengeteget teszel a megelőzésért.

Erősítik a csontokat

Mivel tele vannak kálciummal, még a csontozat megerősítését is szolgálják. A csontok alkotják testünk vázát, különösen nagy odafigyelést igényel, hogy „tartóoszlopunkkal” minden rendben legyen.

, Image: 3089143, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Foodfolio

Védik a májat

A máj a szervezet anyagcsereközpontja, a méregtelenítésért felelős szerv, ezért ezt a kiemelkedően fontos szervünket óvni, védeni kell, hogy funkcióját eredményesen láthassa el. A jó hír az, hogy ezt biztosítani tudod zöld ételek rendszeres fogyasztásával.

Erősítik a szemet

Szemproblémákkal küzdesz? Folyamatosan romlik a látásod? Amellett, hogy sürgősen felkeresed szemészedet, figyelj oda a táplálkozásra is. Sok zöldség és gyümölcs, köztük a zöldek is segítenek a szem megerősödésében, ezért egyél belőlük minél többet.

Kitisztítják a szervezetet

A méregtelenítés a jól működő szervezet alapja. Hiszen ha megszabadítjuk testünket a sok felgyülemlett káros anyagtól, gyorsítunk az anyagcserénken, kevesebb az esély a betegségek kialakulására is. Sok módszer van erre, az egyik az, hogy olyan ételeket kell fogyasztani, amik méregtelenítő hatással bírnak. Szerencsére a zöldekre e téren is számíthatsz.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X