Főoldal > DIÉTA > 5 módszer, hogy erőlködés nélkül fogyj

5 módszer, hogy erőlködés nélkül fogyj

diétaéletmódváltásétkezésfogyásfogyókúrafolyadéktáplálkozásvíz
0

Írta:

A leghatékonyabb módja a súlyvesztésnek a rendszeres edzés és az egészséges étrend kombinációja. Azonban van még pár módszer, amelyekkel ledobhatsz néhány kilót gyakorlatilag anélkül, hogy a kisujjadat megmozdítanád.

Ugyan ezek nem helyettesítik a rendszeres edzéseket, azonban tökéletesen kiegészítik őket, vagy akkor is bevethetőek, ha éppen nincs időd sportolni.

1. Igyál vizet!

Amellett, hogy hidratál, a legújabb tanulmányok kimutatták, hogy a rendszeres vízivás hatékonyan elősegíti a fogyást is. Ha étkezés előtt iszol pár pohárral, könnyebben tudod kontrollálni az adagokat, és ha olyan ételeket fogyasztasz, amelyek sok vizet tartalmaznak (mint a zöldségek és a gyümölcsök), hamarabb jóllaksz, ezért kevesebbet eszel. Egy kisebb kutatás azt is kimutatta, hogy ha hideg vizet iszol, azzal felgyorsítod az anyagcserédet és a sóvárogást is elnyomod az olyan cukros üdítők után, mint a kóla vagy a gyümölcslevek.

fogyas2.jpg ()

2. Szórakozz!

Mióta a stresszről kimutatták, hogy súlygyarapodást okozhat azáltal, hogy a tested több ételt kíván (főleg olyan ételeket, amelyek cukorban és zsírban gazdagok), még fontosabb, hogy elég időt szánj a kikapcsolódásra és lazításra. További bónusz, hogy rengeteg szórakoztató dolgot csinálhatsz (táncolhatsz, kirándulhatsz és vásárolhatsz), amelyekkel játszva tudod égetni a kalóriákat.

3. Tarts rövid kardió edzéseket!

Csökkentsd az edzések időtartamát azáltal, hogy nagyobb energiakifejtést teszel rövidebb idő alatt. A rövid, intenzív kardió edzések legalább olyan hatékonyak, mint a hosszabbak, tehát így is, úgy is égeted a kalóriákat. A kemény tréningek felpörgetik az anyagcserédet, ezért  akár még 14 órával az edzés után is fokozott a szervezeted energiafelhasználása.

4. Aludj eleget!

Nem baj, ha pörögsz egész nap, azonban figyelj arra mindig, hogy eleget aludj (napi 8-9 óra lenne az ideális mennyiség). Az alvás erősíti az immunrendszeredet és az egészséges étkezési szokások kialakulását is segíti. Az álmos emberek többet esznek, és a kevesebb alvás következtében a szervezeted alacsonyabb intenzitással látja el a dolgát, így több zsírt raktároz el – hosszútávon ezért akár több kilót is felszedhetsz csupán a nem megfelelő mennyiségű és minőségű alvás következtében. A másik negatívum, hogy ha túl fáradt vagy, az edzéseket is könnyebben hanyagolod.

5. Élvezd az ízeket!

Az egyik legrosszabb dolog, amit csak tehetsz, ha fogyni akarsz, ha nem biztosítasz elég ételt a szervezeted számára (azok az emberek, akik rendszeresen reggeliznek, több súlyt veszítenek). Ahelyett, hogy éheztetnéd magad, egyél 2-4 óránként kisebb adagokban zöldséget, gyümölcsöt és sovány fehérjét, és naponta egyszer akár “bűnözhetsz” is egy kicsit, 2 kocka csokitól még nem dől össze a világ. Ha nem csak diétás ételeket fogyasztasz, úgy az étellel való kapcsolatod is természetesebb lesz, és a későbbiekben sem lesznek falási rohamaid a „tiltott gyümölcs” miatt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X