Főoldal > DIÉTA > Téli fogyasztó energiabomba

Téli fogyasztó energiabomba

életmódváltásenergiafogyásgasztrogyümölcssmoothietélturmixzsírégetés
0

Írta:

A smoothiek nem véletlenül lettek ennyire népszerűek: gyorsan elkészítheted őket, helyettesíthetnek akár egy étkezést is, és nem utolsó sorban szuperegészségesek is (legalábbis, ha nem csokis vagy hasonló változatot készítesz).

Télen viszont kevesebb az olyan friss gyümölcs, amikből turmixot készíthetsz, de szerencsére a bogyós erdei gyümölcsök fagyasztva is megőrzik a bennük lévő vitaminokat és persze finom ízüket is.

A málna, ribizli, áfonya és szeder telis-tele vannak C-vitaminnal, ezenkívül káliumtartalmuk is kiemelkedő, emiatt segítenek a méregtelenítésben, a kálium ugyanis vízhajtó hatású. A bogyós gyümölcsök a koleszterinszintet is segítenek helyreállítani, sőt még a bőrödet is megszépítik, mivel antioxidánsokban is igen gazdagok.

wild2.jpg ()

Kóstold meg ezt a különleges, zöldséggel feltuningolt bogyós smoothie-t, ami egész napra ellát energiával. Ráadásul, mivel rengeteg rostot tartalmaz, jó ideig nem is leszel éhes utána, így a fogyásban is segít.

Hozzávalók 2 adaghoz:

100 ml kókusztej (lehet rizs- vagy zabtej is)
2-3 marék fagyasztott erdei gyümölcs-mix
1-2 marék leveles kel
fél marék reszelt sárgarépa
1 evőkanál chai magkeverék

Elkészítés:

Egyszerűen turmixold össze a hozzávalókat. Arra figyelj viszont, hogy ha alacsonyabb teljesítményű a botmixered, akkor várd meg, míg kicsit kiengednek a fagyasztott gyümölcsök.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X