Főoldal > DIÉTA > 6 szuper motivációs tipp a fogyáshoz

6 szuper motivációs tipp a fogyáshoz

diétaéletmódváltásenergiafogyásfogyókúralapos haszsírégetés
0

Írta:

Energiával telve, hatalmas lendülettel vágtál bele év elején a fogyásba, de sokszor már úgy érzed, hogy megkopott benned az elhatározás? Ne hagyd magad! Próbáld ki a következő motiváló tippeket!

1. Ne erőlködj görcsösen!

Ha észreveszed, hogy csökken a lelkesedésed a fogyásban, adj magadnak egy kis szünetet (1-3 napot) a diétában vagy akár a testmozgásban is. A legtöbb ember görcsösen próbálja megtartani a motivációt, és erre rengeteg energiát pazarol el feleslegesen. Pedig ez egy teljesen természetes folyamat: egyszer fáradhatatlan vagy, máskor lazítanál. Ha csökken a kedved, az csak egy jel, hogy érdemes valamin változtatni, nem pedig egy hiba, ne szorongj emiatt.

2. Teszteld magad!

Szaladj végig ezen a rövid tesztsoron, a kérdésekre adott válaszaid remélhetőleg segítenek emlékeztetni arra, miért is olyan fontos most számodra a diéta.

– Ha abbahagyom a diétát, hogy fogok kinézni hat hónap vagy egy év múlva?
– Ha abbahagyom a diétát, hogy érzem majd magam hat hónap vagy egy év múlva?
– Ha abbahagyom a diétát, mi lesz az egészségemmel?
– Ha abbahagyom a diétát, mit fogok mondani a családomnak és a barátaimnak?

3. Vedd sorra az ígéreteidet!

Ha úgy érzed, lassan feladod, nézz körül az életed más területein és rendezd a dolgaidat! Selejtezd ki végre a ruhásszekrényedet, fizesd ki az adósságaidat, tedd meg, amit már régóta ígérgetsz a barátaidnak, a családodnak vagy a munkatársaidnak. Így a tudatalattidban is megerősíted, hogy tartani tudod az adott szavadat. Ez pedig arra a megállapodásra is vonatkozik, amit magaddal kötöttél a fogyással kapcsolatban.

47304247 - healthy eating, diet, weight control and people concept - happy young woman with scale, green apple and measuring tape over gray background with falling fruits

4. Ne bámuld a szupermodelleket!

Ne gondold, hogy az extra vékony modellek nézegetése hatékony módszer, hogy motivált maradj! Egy holland kísérletben két csoportra osztották a fogyni vágyó hölgyeket. Az első csoport csupa karcsú modellek képeivel teletűzdelt élelmiszernaplót kapott, a második csupán egy semleges logóval ellátott változatot. Míg a második csoport lefogyott, a „szupermodellesek” híztak. A tudósok szerint a képek miatt a nők irreális dolgokat vártak el maguktól, ezt hamar be is látták és feladták a próbálkozást.

5. Készítsd el az „üzleti terved”!

Minden sikeres vállalkozás úgy indul, hogy a vezetője leírja a terveit, a küldetését, a sajátosságait és a stratégiáját. Miután te is megállapítottad, mit szeretnél pontosan elérni, tűzz ki határidőket magadnak! Ezek alapján már könnyű lesz kialakítani a havi cselekvési tervet és konkrét célokat a fogyáshoz.

6. Legyen kéznél a motivációs ruhadarab!

Mindegy, hogy a kedvenc skinny farmered vagy egy falatnyi bikini, a lényeg, hogy válassz egy különleges darabot a ruhásszekrényedből ösztönzőként. Amikor egy kicsit megtántorodsz, képzeld el a vágyott formáidon, és gondolj arra, hogy milyen jól érzed magad! Egyenes út fog vezetni az edzőterembe! Mivel ez a saját célod, kevésbé irreális, mintha Palvin Barbi egyik fürdőruhás képét tűznéd ki a tükörre, ezért működni fog!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X